Το αυριανό παιχνίδι με την Αναντολού Εφές και μόνο έχουν στο μυαλό τους παίκτες και τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού, όπως τόνισε και ο Γιώργος Μπαρτζώκας. “Κάθε ομάδα θέλει να εξαντλήσει τις πιθανότητες της για πρόκριση. Η ομάδα που έχει το πλεονέκτημα έχει και μεγαλύτερη πίεση καθώς ο φιλοξενούμενος θέλει να πάρει το ένα από τα δύο. Εμείς σκεφτόμαστε μόνο το πρώτο ματς και στη συνέχεια θα σκεφτούμε τα επόμενα” είπε αρχικά και πρόσθεσε:

“Η Έφες έχει δαπανήσει πολλά χρήματα και θέλει να φτάσει στο Final Four. Είναι δυνατή στα γκαρντ και στον δημιουργικό και στον εκτελεστικό τομέα. Ερωτηματικό σε τι κατάσταση είναι ο Βούγιασιτς που έχει επανέλθει μετά από έναν μήνα απουσίας. Έχουν ψηλά κορμιά με Σαβάνοβιτς, Μπάρατς και φυσικά ο Ερντέν που έπαιζε και στους Σέλτικς. Είναι μια ομάδα που έχει έναν από τους καλύτερους ομαδικούς παίκτες της Ευρώπης που είναι ο Τζαμόν Γκόρντον“.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε και στην… παράδοση μεταξύ των δύο ομάδων: “Κάθε παιχνίδι έχει τη δική του ιστορία, είναι ξεχωριστό και δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί, είτε εντός, είτε εκτός. Ο Ολυμπιακός είδατε πως μπορεί να πάρει και νίκες μακριά από το γήπεδο του. Το θέμα είναι να διαφυλάξουμε το αβαντάζ“.

Όσο για τα στοιχεία που θα παίξουν ρόλο στο ματς; “Όποιος δεν παραδέχεται πως σε αυτό το επίπεδο το ποσοστό στο περιφερειακό σουτ δεν παίζει ρόλο, είναι εκτός πραγματικότητας. Σε όλες τις ομάδες παίζει ρόλο, ακόμη και σε αυτές που έχουν καλή δημιουργία και κοντά στο καλάθι”.