Πρώτη νίκη για τον Ολυμπιακό στην φετινή Stoiximan.gr Basket League απέναντι στην Κύμη (56-85), με τον Χόλις Τόμπσον να είναι εξαιρετικός σε ακόμα ένα παιχνίδι στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με στόχο να το «καθαρίσει» όσο νωρίτερα γινόταν. Και η εμφάνιση του Χόλις Τόμπσον από το πρώτο δεκάλεπτο έκανε τα πράγματα πολύ πιο εύκολα. Ο Αμερικανός ήταν ουσιαστικός και εξαιρετικά εύστοχος με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να πάρουν από νωρίς μεγάλη διαφορά (10-21).

Η Κύμη δεν είχε λύσεις για να αντιμετωπίσει τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι συνέχισαν να είναι πολύ καλοί και στην δεύτερη περίοδο. Μάλιστα, κατάφεραν να «ανοίξουν» κι άλλο τη διαφορά, πηγαίνοντας στο ημίχρονο προηγούμενοι με 20 πόντους (23-43).

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κύμη έδειξε σημάδια βελτίωσης σε άμυνα και επίθεση, κάνοντας μία μικρή αντεπίθεση, εκμεταλλευόμενη και την απουσία του Βαγγέλη Μάντζαρη. Ωστόσο ο Ολυμπιακός επανήλθε και πατώντας το πόδι στο γκάζι και βελτιώνοντας την άμυνά του, βρήκε τις λύσεις στην επίθεση που του επέτρεψαν να μεγαλώσει κι άλλο τη διαφορά. Έτσι η τρίτη περίοδος έκλεισε με την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να προηγείται με 26 πόντους (35-61).

Το παιχνίδι είχε ουσιαστικά κριθεί, κι έτσι ο κόουτς των «ερυθρόλευκων» προτίμησε να δοκιμάσει πρόσωπα και σχήματα, ενόψει της συνέχειας της φετινής σεζόν. Ο Ολυμπιακός έδειξε καλά δείγματα και στα… πειράματα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, φτάνοντας τελικά στην νίκη με 56-85.

Τα δεκάλεπτα: 10-21, 23-43, 35-61, 56-85.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ.