Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε για μία ακόμη φορά απέναντι στον Απόλλωνα Πατρών και αυτό δείχνει πως η συγκέντρωση λείπει από τους Πρωταθλητές Ευρώπης τη δεδομένη χρονική περίοδο. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε πει πως είναι δύσκολο να μπεις αμέσως στο κλίμα της ελληνικής πραγματικότητας και αυτό φαίνεται από το γεγονός πως όσο καλή ομάδα κι αν είναι ο Απόλλωνας, ο πρώτος του βαθμολογικού πίνακα δυσκολεύτηκε και στους δύο αγώνες από τον 8ο.

Αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί και τίποτα, καθώς τα κρίσιμα δεν έχουν έρθει για το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα που τη δεδομένη χρονική περίοδο προετοιμάζεται ουσιαστικά για τους τελικούς με τον Παναθηναϊκό. Πριν τους τελικούς όμως ο Ολυμπιακός έχει το Ρέθυμνο, έναν ακόμη δύσκολο αντίπαλο που μπορεί να δυσκολέψει αρκετά την ομάδα του Πειραιά, τόσο στην Κρήτη, όσο και στο ΣΕΦ. Ο Έλληνας τεχνικός γνωρίζει πολύ καλά πως τη δεδομένη χρονική περίοδο αυτό που μετράει είναι οι νίκες και η πρόκριση, ωστόσο είναι δεδομένο πως αυτά τα παιχνίδια μπορούν να βοηθήσουν.

Μέσα από αυτά τα ματς, τα οποία δεν είναι και δεν θα είναι εύκολα, οι Πρωταθλητές Ευρώπης μπορούν να βρουν και πάλι ρυθμό και να είναι έτοιμοι στους αγώνες κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο. Το ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει νικήσει εύκολα μέχρι στιγμής στα πλέι οφ δεν σημαίνει πως θα είναι έτσι και στη συνέχεια. Εξάλλου μέχρι στιγμής έχει δείξει πως στα κρίσιμα είναι αυτός που πρέπει να είναι και μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Ο Βασίλης Σπανούλης δείχνει ήδη πως είναι σε καλή κατάσταση και συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό όσο πάμε προς το τέλος, αλλά υπάρχουν και άλλοι παίκτες που πρέπει να το κάνουν αυτό, καθώς το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει ακόμα…