14/01/2012 (20:40)

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του ΠΑΟΚ με το εμφατικό 90-60 αλλά ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έκανε μνεία στο γεγονός πως οι “ερυθρόλευκοι” είχαν για ακόμα ένα παιχνίδι διαφορά στην απόδοσή τους στα δύο ημίχρονα. “Πάλι είχαμε δύο διαφορετικά ημίχρονα. Στην αρχή δεν είχαμε την απαραίτητη συγκέντρωση. Είχαμε παίκτες όπως ο Σπανούλης και ο Κατσίβελης που προέρχονται από τραυματισμούς και θέλουμε να τους δώσουμε ρυθμό. Ήταν και ο Ντόρσεϊ που είναι μόλις δύο μέρες μαζί μας” δήλωσε αρχικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού και συνέχισε:

“Στην αρχή ο ΠΑΟΚ έπαιξε πάρα πολύ καλά και είχε 74% ευστοχία, ένα νούμερο πολύ μεγάλο. Μείναμε ζωντανοί σε αυτό το σημείο, γιατί είχαμε καλή επίδοση στην σχέση ασίστ – λαθών. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε περισσότερη συγκέντρωση και δώσαμε την ευκαιρία σε όλους τους παίκτες μας να αγωνιστούν. Πλέον έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ και θα προσπαθήσουμε με πολλή δουλειά να βρούμε τον εαυτό μας”.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς αναφέρθηκε και στο θέμα της χρησιμοποίησης του Παναγιώτη Βασιλόπουλου: “Ο Βασιλόπουλος κάνει όλες τις προπονήσεις και έχει δύο εβδομάδες που είναι συνέχεια με την ομάδα. Με όλα αυτά που έχει περάσει δύο χρόνια τώρα θέλει υπομονή και την κατάλληλη στιγμή, για να τον βάλουμε μέσα στα παιχνίδια. Είναι ακόμα νωρίς να μπει σε τόσο δυνατά παιχνίδια. Έχει υπομονή, όμως, είναι καλός στις προπονήσεις και αυτό είναι πολύ καλή είδηση για μας”.

Όσο για τους νεαποκτηθέντες Ντόρσεϊ – Λο και τους παίκτες που πρόκειται να αντικαταστήσουν σχολίασε: “Δεν δηλώσαμε στον ΕΣΑΚΕ τον Λούκας και τον Χάουαρντ. Έρχεται και ο Λο που έχει πλέον εμπειρία στην Ευρώπη και έδωσε 9 παιχνίδια με την Παρτιζάν για την Ευρωλίγκα. Οι παίκτες έχουν συμβόλαια τα οποία δεν τελειώνουν τώρα, οπότε δεν μπορούμε να μιλάμε τώρα για αυτό το θέμα.

Ακόμα είναι νωρίς να κάνουμε ανάλυση για τους ξένους παίκτες. Ο Λο έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι στις 22 του Δεκέμβρη, πρέπει να δούμε σε ποια κατάσταση θα είναι. Όλοι οι παίκτες που είναι στον Ολυμπιακό πέρασαν από καλές συνθήκες, δούλεψαν σε ένα καλό σύστημα και μπορούμε να περιμένουμε για να δούμε τι θα γίνει”.