16/05/2012 (14:42)

Τρεις μέρες μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκα από τον Ολυμπιακό, πραγματοποιήθηκε η κοινή συνέντευξη Τύπου των τελικών του πρωταθλήματος. Στα γραφεία του ΟΠΑΠ βρέθηκαν οι Ντούσαν Ιβκοβιτς και Βασίλης Σπανούλης, ενώ από πλευράς Παναθηναϊκού, οι Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Δημήτρης Διαμαντίδης. Ο Σέρβος τεχνικός του Ολυμπιακού, τόνισε πως θα πρέπει να αλλάξει κάποια στοιχεία του παιχνιδιού της ομάδας του, ενώ εξέφρασε και την επιθυμία του να πάρουν οι “ερυθρόλευκοι” μετά το ευρωπαϊκό και το πρωτάθλημα Ελλάδος:

“Εχουμε δουλέψει πολύ για να φτάσουμε μέχρι εδώ. Είναι μία καινούρια εμπειρία για τους παίκτες μου και θα πρέπει να αλλάξουμε κάποια στοιχεία στο παιχνίδι μας.

Ηταν έκπληξη για μένα το ότι κερδίσαμε δύο ματς με με χαμηλό ρυθμό και λίγους πόντους. Αύριο (17/05) θα πρέπει να πετύχουμε πάνω από 64 πόντους που ήταν ο μέσος όρος σε αυτά τα δύο παιχνίδια. Εκτιμούμε πολύ τον Παναθηναϊκό. Ελπίζω μετά το ευρωπαϊκό, να πάρουμε και το πρωτάθλημα Ελλάδος.”.

Ο Ιβκοβιτς μίλησε στη συνέχεια για την αντίδραση των παικτών του, λίγες μόλις μέρες μετά τον θρίαμβο της Κωνσταντινούπολης: “Είναι μία δύσκολη κατάσταση, αφού εκτός από τον Σπανούλη και τον Παπαδόπουλο, κανείς άλλος δεν είχε κερδίσει την Ευρωλίγκα. Πολλές έμπειρες και καλές ομάδες παλιότερα δεν είχαν καλά αποτελέσματα μετά από Φάιναλ Φορ, γι’αυτο και το πρώτο παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό”.

Ο Βασίλης Σπανούλης στη συνέχεια έβαλε τέλος στους πανηγυρισμούς και υπογράμμισε ότι απαιτείται συγκέντρωση για τον τελευταίο τίτλο της χρονιάς: “Αύριο ξεκινούν οι τελικοί και θα είναι δύσκολα παιχνίδια αφού ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλη εμπειρία. Ο τίτλος της Ευρωλίγκα ανήκει στο παρελθόν και πρέπει να συγκεντρωθούμε για τα παιχνίδα με τον Παναθηναϊκό.

Μακάρι να κερδίσει ο καλύτερος και να γίνουν ωραίοι τελικοί. Το μπάσκετ τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στην κορυφή και σε επίπεδο Εθνικής ομάδας και πρέπει να το προσέχουμε ως κόρη οφθαλμού”.

Για τα δυνατά και αδύνατα σημεία του Ολυμπιακού, ο Σπανούλης είπε: “Είμαστε πιο νεανική ομάδα σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που είναι πιο έμπειρος. Αυτό στους τελικού όμως δεν λέει κάτι. Κάθε ομάδα έχει το δικό της στυλ”.