Το δικό του λαμπερό παραμύθι ζει φέτος με τον Ολυμπιακό ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης. Ο νεαρός γκαρντ της ομάδας… ρίχτηκε στα βαθιά από τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Τα προβλήματα που είχε ο Ολυμπιακός με  το ΒΑΝ από την Euroleague και τους τραυματισμούς είχαν προκαλέσει λειψανδρία στην ομάδα και έτσι στην πρώτη ομάδα προωθήθηκε και ο Νικολαΐδης, που αγωνιζόταν στην Α2 με τον Ολυμπιακό Β’. Ο μικρός μάλιστα έπαιξε στην Ευρώπη και απέδειξε το γιατί οι ερυθρόλευκοι τον απέκτησαν το καλοκαίρι και τον θεωρούν ένα σημαντικό project για το αύριο.

Ο Νικολαΐδης μίλησε στην «ΕΡΑ ΣΠΟΡ» για τα όσα έζησε φέτος, ενώ αποκάλυψε και το όνειρο που εκπλήρωσε όταν μίλησε για πρώτη φορά με τον Βασίλη Σπανούλη: «Ο Σπανούλης ήταν το είδωλό μου από την πρώτη στιγμή που έπιασα την μπάλα. Όταν έκανα προπόνηση μαζί του και μου μίλησε εκπλήρωσα ένα όνειρό μου».

Για την λαίλαπα του κορονοϊού είπε: «Είναι κάτι πρωτόγνωρο και δύσκολο, έχουμε αλλάξει την καθημερινότητά μας. Γυμνάζομαι κανονικά ακολουθώντας το πρόγραμμα των προπονητών μας».

Για τα 3 ματς που έπαιξε στην Euroleague ανέφερε: «Όταν μου ζήτησαν τα απαραίτητα έγγραφα για την Euroleague κατάλαβα πως κάτι γίνεται. Για μένα είναι κίνητρο που με εμπιστεύτηκε ο Ολυμπιακός και θέλω να τους δικαιώσω».

Για το παιχνίδι με την CSKA τόνισε: «Το πιο περίεργο συναίσθημα το ένιωσα με την Zalgiris που μπήκα για λίγα λεπτά. Με την CSKA δεν είχα κάποιο ιδιαίτερο συναίσθημα. Δεν φοβάμαι κι ό,τι βρεθεί μπροστά μου θα προσπαθήσω να το καταφέρω».

Για τον Ολυμπιακό Β’ κι αν τον έχει βοηθήσει η συμμετοχή του με την ομάδα στην Α2 τόνισε: «Με βοήθησε πάρα πολύ. Το επίπεδο της Euroleague με την Α2 δεν έχει καμία σχέση. Η ομάδα της Α2 με προετοίμασε κατάλληλα αφού κάνουμε πρωταθλητισμό. Όπως φυσικά με βοήθησαν κι οι προπονήσεις που έκανα με την πρώτη ομάδα».

Για το σχολείο επισήμανε: «Πηγαίνω Γ΄ Λυκείου. Θέλω να περάσω στα ΤΕΦΑΑ, έχω κάποια μόρια αλλά κάνω και την προσπάθειά μου στο διάβασμα. Πιο μικρός μου άρεσαν τα θεωρητικά μαθήματα, αλλά όσο μεγάλωνα απομακρύνθηκα λόγω πρωταθλητισμού. Διαβάζω πάντως καθημερινά».