Ο Τρεμέλ Ντάρντεν μίλησε στο επίσημο κανάλι της Euroleague για την έφεσή του στην άμυνα, τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει αλλά και την ευρωπαϊκή του καριέρα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του φόργουορντ του Ολυμπιακού:

Αρχικά είπε: «Προσπαθώ καθημερινά να είμαι συνεπής στην προπόνησή μου και αυτός είναι ο τρόπος ώστε να είμαι παράδειγμα προς μίμηση για κάθε επαγγελματία. Ανεξάρτητα αν είσαι αθλητής ή εργάζεσαι κάπου αλλού, έχεις μέρες που δε θες να προσπαθήσεις. Αν όμως θες να λέγεσαι σωστός επαγγελματίας θα πρέπει ακόμη και σε αυτές τις στιγμές να πιέζεις τον εαυτό σου»

Για την ευρωπαϊκή του καριέρα: «Είναι μία σπουδαία ευκαιρία να μαζεύεις εμπειρίες από διαφορετικούς προπονητές σε σχέση με όσα έμαθα στις ΗΠΑ. Αυτό με βοήθησε πάρα πολύ και σαν χαρακτήρα και σαν αθλητή».

Για το αμυντικό του ρόλο: «Για μένα τα πάντα ξεκινούν από την άμυνα και αυτό προσπαθώ να κάνω στις ομάδες που παίζω. Η άμυνα είναι αυτή η οποία σε… κουβαλάει και σου χαρίζει πρωταθλήματα, οπότε προσπαθώ να κάνω ό,τι μου ζητηθεί απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Από τότε που ήμουν παιδάκι και έπαιζα στην παιδική χαρά ήμουν σοβαρός στην άμυνα. Πάντα μάρκαρα τον καλύτερο αντίπαλο προσπαθώντας να τον σταματήσω. Πρώτο πράγμα που ξεχωρίζεις σε έναν καλό αμυντικό είναι η επιθυμία και το πάθος του. Στην επίθεση κάνεις προπόνηση, επαναλαμβάνεις την ίδια μηχανική στις προπονήσεις και αποκτάς αυτοπεποίθηση».

Τέλος, τόνισε: «Οφείλω να κάνω ό,τι χρειάζεται η ομάδα για να είναι επιτυχημένη. Δεν έχει να κάνει με το «εγώ», αλλά με την ομάδα. Η ομάδα είναι μία μορφή ένδειξης αγάπης γιατί κάθε παίκτης πρέπει να βάζει πιο κάτω τον εαυτό του από το καλό της ομάδας».

Δείτε τις δηλώσεις του Αμερικανού άσου:

Τσιτσόπουλος Γρηγόρης