Ο Ολυμπιακός κάνει πρεμιέρα στο Top 16 αύριο απέναντι σε μία ομάδα που γνωρίζει καλά από την κοινή τους παρουσία στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκα. Οι δύο νίκες που πέτυχαν οι “ερυθρόλευκοι” απέναντι στην Κάχα Λαμποράλ στη ρέγκιουλαρ σίζον δεν δείχνουν, πάντως, να αποπροσανατολίζουν τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

“Η Ευρωλίγκα ξεκινά από την αρχή και πρόκειται για ένα εντελώς διαφορετικό πρωτάθλημα καθώς δεν μεταφέρονται τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης. Η Κάχα Λαμποράλ είναι μία ομάδα που αντιμετωπίσαμε και στη ρέγκιουλαρ σίζον, αλλά έχει αλλάξει προπονητή και ψυχολογία“, δήλωσε αρχικά στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα ο προπονητής των πρωταθλητών Ευρώπης για να συνεχίσει:

“Το βλέπει κανείς από το γεγονός πως προκρίθηκαν στο Top 16, πάνε πολύ καλά στο ισπανικό πρωτάθλημα και πέτυχαν μερικές εμφατικές νίκες που τους έφεραν στη δεύτερη θέση. Τα στατιστικά της ομάδας, αλλά και των παικτών ξεχωριστά, είναι πολύ ψηλά τον τελευταίο μήνα και προφανώς η αυτοπεποίθησή τους θα είναι διαφορετική από αυτή που είχαν όταν τους αντιμετωπίσαμε πριν ένα μήνα.

Παράλληλα, το ρόστερ τους ενισχύθηκε με την απόκτηση του Ομάρ Κουκ. Αυτή τη στιγμή έχουν τις ίδιες πιθανότητες με όλες τις άλλες ομάδες για να προκριθούν στα πλέι οφ και καθόλου λιγότερες απλά και μόνο επειδή τερμάτισαν στην τέταρτη θέση της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκα“.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Πρίντεζης είπε: “Δεν υπάρχει λόγος να λέμε διαρκώς ότι το αυριανό παιχνίδι δεν έχει καμία σχέση με αυτά που δώσαμε στην πρώτη φάση απέναντι στην Κάχα Λαμποράλ. Τα έχουμε διαγράψει από το μυαλό μας. Η Κάχα Λαμποράλ είναι μία διαφορετική ομάδα και πρόκειται να αλλάξουν ακόμα περισσότερο μετά την απόκτηση του Ομάρ Κουκ“.