Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ είναι πολύ κοντά στον Ολυμπιακό κι αν δεν αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή, θεωρείται βέβαιο ότι θα φοράει την φανέλα της ομάδας από την προσεχή αγωνιστική περίοδο. Οι ερυθρόλευκοι έχουν καταθέσει ήδη πρόταση στον 25χρονο (2.05μ.) σμολ φόργουορντ – πάουερ φόργουορντ με το ελληνικό διαβατήριο, που αυτό τον καιρό είναι στις ΗΠΑ και κάνει ατομικές προπονήσεις εκεί. Το όλο θέμα δεν έχει κλείσει ακόμα. Το κλίμα όμως, είναι πολύ θετικό κι αν διευθετηθούν κάποια ζητήματα, τότε ο παίκτης θα πετάξει για την Ελλάδα και θα υπογράψει στον Ολυμπιακό.

Ο Βεζένκοφ που οι γονείς του είναι Βούλγαροι γεννήθηκε στην Κύπρο και έχει πάρει ελληνικό διαβατήριο, κάτι είναι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό. Ο ελληνικός κορμός της ομάδας είχε μια σημαντική απώλεια μετά το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με τον Ολυμπιακό και την μετακόμισή του στον Παναθηναϊκό και οι ερυθρόλευκοι θέλουν να καλύψουν αυτό το κενό με έναν παίκτη που δεν θα πιάνει θέση ξένου. Από την άλλη, ο Βεζένκοφ είναι ένας εξαιρετικός και ψηλός παίκτης που μπορεί να παίξει και στο «3» και στο «4» και έχει και την τεχνική και την δύναμη που χρειάζεται για τους ρόλους αυτούς. Μπορεί να δώσει λύσεις στην επίθεση, καθώς και σουτάρει καλά (και έξω από τα 6.75μ.), ενώ ξέρει να παίζει με πλάτη στο καλάθι.

Μέσα σε όλα έχει μείνει ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα.

Το.. «πακέτο» του έτσι είναι πολύ ελκυστικό και ο Ολυμπιακός έκανε αμέσως κίνηση για την απόκτησή του και όλα δείχνουν ότι θα κατορθώσει να τον φέρει στο λιμάνι, αν δεν… στραβώσει κάτι την τελευταία ώρα.