Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την αήττητη πορεία του σε Ελλάδα και Ευρώπη, καθώς επικράτησε και της Σιένα στην Ιταλία με τον Μίρζα Μπέγκιτς να δηλώνει πως βρίσκει ρυθμό. Ο Σλοβένος έδωσε λύσεις στην ομάδα του Πειραιά με τον ίδιο να τονίζει πως είναι πολύ σημαντικό για τους Πρωταθλητές Ευρώπης να παίρνει τις νίκες τη δεδομένη χρονική περίοδο.

Ο Μίρζα Μπέγκιτς ανέφερε μετά το τέλος του αγώνα: «Μετά το ταξίδι στη Βραζιλία είχα πρόβλημα με τη μέση του, αλλά σιγά-σιγά βρίσκω ρυθμό. Σήμερα ήταν ένα καλό παιχνίδι. Σημασία έχει ότι κερδίσαμε. Μπορεί να μην παίξαμε τόσο καλά ομαδικά, αλλά είναι σημαντικό ότι κερδίσαμε και συνεχίζουμε να κερδίζουμε ακόμη και εάν δεν είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση καθώς είναι νωρίς ακόμη στη σεζόν».

Περπέρογλου: «Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης»

Από την πλευρά του ο Στράτος Περπέρογλου τόνισε για τον αγώνα: «Για περίπου 35’ κάναμε αρκετά καλή δουλειά στην άμυνα κυρίως. Στο τέλος χαλαρώσαμε και αυτό πρέπει να το προσέξουμε, γιατί εάν απέναντι μας είχαμε μια πιο ποιοτική ομάδα θα το… πληρώναμε. Σημασία έχει ότι πήραμε την νίκη και συνεχίζουμε. Ξέραμε ότι η Σιένα επειδή έχει ελλείψεις θα παίξει ζώνη και ήμασταν προετοιμασμένοι γι’ αυτό. Σε γενικές γραμμές πήγαμε καλά, αν και φυσικά υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Έτσι θέλουμε να δουλέψουμε όλη την σεζόν, να μοιράζεται η μπάλα και οι κατοχές».

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν είχε σκόρερ με διψήφιο αριθμό πόντων, είπε: «Σίγουρα θα υπάρξουν και βραδιές, που κάποια παιδιά θα… τραβήξουν το σκορ. Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Το θετικό είναι ότι ξεκινήσαμε καλά, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμη. Θέλουμε να βρεθούμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση μας όπως και πέρυσι στην κατάλληλη στιγμή. Το πρωτάθλημα είναι δύο ταχυτήτων και ίσως αυτό να είναι καλό για μας, γιατί έχουμε χώρο για ξεκούραση και ροτέισον και την ευκαιρία να συγκεντρωθούμε στην Ευρωλίγκα».

Για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ: «Παίζουμε με μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, τον ΠΑΟΚ, στο ΣΕΦ και χρειάζεται προσοχή. Κανείς δεν νιώθει καλά παίζοντας σε άδειο γήπεδο. Η τιμωρία να παίζουμε «κεκλεισμένων των θυρών» δεν έχει φέρει αποτελέσματα. Αν θέλεις να καταπολεμήσεις την βία δεν πρέπει να τιμωρείς παίκτες και προπονητές. Με τον ΠΑΟΚ πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί».

Μάντζαρης: «Περιορίσαμε τον Χάκετ»

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης είχε ακόμη μία πολύ καλή εικόνα στον αμυντικό τομέα αναλαμβάνοντας το μαρκάρισμα του Ντάνιελ Χάκετ με τον ίδιο να δηλώνει: «Κάναμε ένα πολύ καλό αμυντικό παιχνίδι, καθώς δεχθήκαμε 62 πόντους από μια καθαρά επιθετική ομάδα. Ξέραμε ότι πρέπει να περιορίσουμε τον Χάκετ και από την στιγμή που τα καταφέραμε πήραμε τη νίκη».

Όσο για την χαλάρωση του τελευταίου τριλέπτου; «Άνθρωποι είμαστε κι εμείς, δεν είμαστε μηχανές. Βέβαια αν είχαμε μια καλύτερη ομάδα αντίπαλο, μπορεί να μας είχε στοιχίσει. Θα φροντίσουμε να το διορθώσουμε».

Ο Έλληνας γκαρντ δεν θέλησε να μιλήσει για μακρυπρόθεσμους στόχους. «Έχουμε μάθει στην ομάδα μας να κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι, αλλά έρχονται δύσκολα ματς. Το ΤΟΡ-16 ακόμα απέχει πολύ. Άλλωστε έχουμε κι έναν δύσκολο αγώνα για το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ που είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της Α1».

Μαρμαρινός: «Έχουμε κερδίσει το σεβασμό»

Ο Ολυμπιακός εισέπραξε το χειροκρότημα του κόσμου μετά το τέλος του αγώνα με τον συνεργάτη του Γιώργου Μπαρτζώκα, τον Χρήστο Μαρμαρινό να μιλάει τόσο για τον σεβασμό που έχει κερδίσει η ομάδα του Πειραιά, όσο και για την άμυνα στον Χάκετ: «Είχαμε κάποια διαστήματα που ήμασταν πιο χαλαροί. Ίσως και η μορφή του αγώνα να μας κοίμισε κάπως. Κρατάμε την καλή άμυνα πάνω στον Χάκετ, που ήταν ο αρχικός μας στόχος. Είχαμε πλουραλισμό στην επίθεση και ξεκινώντας πάντα από την άμυνα φτάσαμε στη νίκη».

Για το χειροκρότημα που εισέπραξε ο Ολυμπιακός από τους Ιταλούς είπε: «Η αναγνώριση από τον κόσμο στα γήπεδα που παίζουμε, αλλά και όσα εισπράττουμε από αντιπάλους δείχνουν ότι με τους τίτλους που κατακτήσαμε έχουμε κερδίσει το σεβασμό».