Η χθεσινή είδηση του διαζυγίου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Μπριάντε Ουέμπερ δεν προκάλεσε έκπληξη σε κανέναν από εκείνους που ήξεραν τον βίο και την πολιτεία του Αμερικανού στην ομάδα. Μάλιστα όλοι έλεγαν ότι ήταν θέμα χρόνου να γίνει το «μπαμ».

Ο Αμερικανός παρουσίασε ένα περίεργο, αλλοπρόσαλλο, αλλά και απείθαρχο πρόσωπο στην ομάδα. Από την μια δεν έμπαινε σε καλούπι με τίποτα. Από την άλλη έδειχνε να έχει αρχίσει να μαγεύεται από τη νυχτερινή ζωή της Αθήνας στην οποία τον είχαν μυήσει άλλοι Αμερικανοί παίκτες που παίζουν εδώ. Όχι, πάντως, συμπαίκτες του, διότι με αυτούς δεν είχε πολλά πολλά. Από την άλλη άρχισε να αργεί σε κάποιες προπονήσεις.

Μάλιστα η διοίκηση τον είχε τιμωρήσει ήδη με ένα μεγάλο χρηματικό πρόστιμο. Αυτό όμως, δεν μπόρεσε να του βάλει μυαλό.

Μέσα σε όλα άρχισε να έχει τρομερά ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα. Την μια ήταν στα καλά του, την άλλη έλεγε ότι δεν μπορεί να μείνει με τίποτα στην Ελλάδα και θέλει να γυρίσει στις ΗΠΑ γιατί του λείπει η πατρίδα του και η οικογένειά του. Και δεν τα έλεγε ψέματα αυτά. Τα εννοούσε και μάλιστα είχε φτάσει σε σημείο να κλαίει μέσα στα αποδυτήρια σε κάποιες από τις ανεξέλεγκτες εκρήξεις των συναισθημάτων του.

Και το γλυκό έδεσε με τις περίφημες ενοχλήσεις που έλεγε ότι έχει στο γόνατο. Ελεγε ότι πονούσε και δεν ήθελε να προπονηθεί αυτές τις μέρες. Δεν φαινόταν όμως, να έχει τίποτα. Ετσι μετά το τελευταίο: «Δεν μπορώ να παίξω, γιατί πονάω», η διοίκηση του Ολυμπιακού έκρινε ότι η υπομονή της εξαντλήθηκε και αποφάσισε να προχωρήσει στην λύση του συμβολαίου του.