Ο Ολυμπιακός «αποχαιρέτησε» και επίσημα τον Augustine Rubit. Οι «ερυθρόλευκοι» ανακοίνωσαν και επίσημα ότι δεν θα κάνουν χρήση της οψιόν που υπήρχε στο συμβόλαιο του Augustine Rubit και έτσι ο 31χρονος (2.03μ.) Αμερικανός αποτελεί παρελθόν όπως αναμενόταν.

Το ότι οι δρόμοι των δυο πλευρών θα χώριζαν ήταν γνωστό από τη στιγμή που η ομάδα ανακοίνωσε την απόκτηση του Livio Jean –Charles.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας σκεφτόταν αρχικά μήπως κρατήσει τον Rubit για «4-5άρι», αλλά όταν εντόπισε τον Jean-Charles και η ομάδα τον έκλεισε τελικά, τότε ο 31χρονος Αμερικανός είχε «τελειώσει» οριστικά.

Απέμενε απλά η επισημοποίηση του διαζυγίου, κάτι που έγινε σήμερα.

Γιατί τον έστειλαν στην έξοδο

Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να στείλει στην έξοδο τον Rubit για δυο λόγους. Ο ένας ήταν βασικός και τον είπαμε παραπάνω. Ο Livio Jean-Charles. Ο Γάλλος υπερτερεί σε πολλά στοιχεία από τον Αμερικανό όπως η δύναμη και η αθλητικότητα και ταίριαζε και πολύ στο αγωνιστικό προφίλ (σκληρός και γρήγορος) που θέλει ο Μπαρτζώκας να έχει ο νέος Ολυμπιακός του.

Ο Rubit είχε αποκτηθεί πέρσι το καλοκαίρι μετά βαΐων και κλάδων με εντολή David Blatt, αλλά δεν έδειξε πολλά. Έμεινε στα ρηχά και το πιο σημαντικό ήταν πως δεν μπορούσε να ανέβει στο «5».

Ο Rubit έπαιξε 26 ματς (μόλις στα 4 ήταν βασικός) με την ομάδα στη Euroleague και είχε μέσο όρο 6 πόντους (με καλά ποσοστά πάντως, καθώς ειχε 61,5% στα δίποντα και 50% στα τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 0,6 ασίστ, 0,4 κλεψίματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ολυμπιακού:

«Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ενημέρωσε τον Όγκουστιν Ρούμπιτ πως θα κάνει χρήση του όρου opt out που είχε στο συμβόλαιό του. Τον ευχαριστούμε για την προσφορά του στην ομάδα και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα του».