Μια… περίπτωση σαν του Aleksej Pokusevski, δηλαδή, ενός εξαιρετικού ταλέντου, που μπορεί να λάμψει στο μπασκετικό στερέωμα τα επόμενα χρόνια φαίνεται να έχει εντοπίσει στην Ιταλία ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν βάλει στο μάτι τον 18χρονο παίκτη με ιταλικό διαβατήριο, Abramo Canka, ο οποίος θυμίζει την περίπτωση του Aleksej Pokusevski.

Ο Canka γεννήθηκε το 2002, και βλέπει τον κόσμο ύψος από το 1,98μ. Θυμίζει κάπως το στυλ του Pokusevski. Είναι ένα ψηλό παιδί με πολύ μακριά χέρια και ψηλό κορμό, που παίζει ως γκαρντ, αλλά παίζει και ως «3άρι». O 18χρονος θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ιταλικού μπάσκετ.

Ο παίκτης με το ιταλικό διαβατήριο, που έχει πάρει το επώνυμο της μητέρας του, Albana Canka, η οποία έχει καταγωγή από την πόλη Σκόδρα της Αλβανίας, έβγαλε μάτια στο στο τουρνουά Next Generation της Euroleague.

Έπαιξε εκεί με την ομάδα Stella Azzura Junior Team Roma και είχε μέσο όρο 16,75 πόντους με 40% στα τρίποντα, 4,25 ριμπάουντ, 4,25 ασίστ, 2,25 κλεψίματα.

Στην Ιταλία έπαιξε φέτος στην Α2 με τους Roseto Sharks και είχε μέσο όρο 7,83 πόντους με 36,6% στα τρίποντα, 4,1 ριμπάουντ, 1,78 ασίστ, 1,6 κλεψίματα.

Ο Pene όπως είναι το παρατσούκλι του, είναι ήδη διεθνείς με τις μικρές εθνικές ομάδες της χώρας του, καθώς έχει παίξει και στην U16 και στην U18.

To scouting report

Ο Abramo Canka μπορεί να παίξει και ως γκαρντ, αλλά και ως σμολ φόργουορντ. Είναι δυνατός παίκτης έχει γρήγορα πόδια. Είναι πολύ καλός στην άμυνα, και είναι μετρ στα κλεψίματα, καθώς σε αυτό τον βοηθάνε τα μακριά χέρια του. Μπορεί να απειλήσει με πρόσωπο το καλάθι. Εχει καλό ντράιβ, αλλά μπορεί να σκοράρει και μετά την πρώτη ντρίμπλα. Του αρέσει το γρήγορο παιχνίδι. Εχει βελτιώσει πολύ το σουτ του τελευταία και σκοράρει με πολύ καλά ποσοστά από τα 6,75μ.

Θέλει ακόμα δουλειά στον χειρισμό της μπάλας, αλλά και στο κομμάτι της συγκέντρωσης, καθώς στην πίεση κάνει εύκολα λάθη.

 

Ο ABRAMO CANKA EN ΔΡΑΣΕΙ