Ο Ολυμπιακός βρίσκεται εν μέσω τυφώνα που διαλύει την ομάδα και την σκορπίζει δεξιά κι αριστερά. Μετά το επικείμενο διαζύγιο με τον Μπριάντε Ουέμπερ, άλλος ένας βασικός παίκτης βρίσκεται στην έξοδο του ΣΕΦ και θα αποτελέσει παρελθόν για την ομάδα. Ο λόγος για τον Αξέλ Τουπάν!

Ο Γάλλος είχε εδώ και καιρό θέματα (δεν μπορούσε να ανακάμψει αγωνιστικά, δεν έδειχνε να νιώθει άνετα και το ενδεχόμενο της αποχώρησης φαινόταν να είχε αρχίσει να μπαίνει στο μυαλό του). Σήμερα (13/4) όλο αυτό το εξωτερίκευσε με τον πιο απόλυτο τρόπο.

Ο παίκτης ενημέρωσε την διοίκηση και τον Ντέιβιντ Μπλατ ότι θέλει να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό! Οι ερυθρόλευκοι του απάντησαν με ένα μεγαλοπρεπέστατο «όχι». Επίσης του ξεκαθάρισαν ότι πρέπει να είναι στην αποστολή στο σημερινό (13/4, 15:45) ματς με τον ΠΑΟΚ και φυσικά πρέπει να παίξει στο ματς. Ο Γάλλος φαίνεται ότι δεν θα αλλάξει στάση. Όλα δείχνουν ότι δεν θα πάει να παίξει με τον ΠΑΟΚ και φυσικά θα αποτελέσει παρελθόν, καθώς οι ερυθρόλευκοι θα λύσουν το συμβόλαιό του.

Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα θα μείνει πλέον μόνο με δυο γκαρντ τους Ουίλιαμς-Γκος Μάντζαρη, καθώς ο Ουέμπερ έφυγε, ο Σπανούλης χάνει την σεζόν και ο Στρέλνιεκς θέλει ακόμα χρόνο για να αποθεραπευτεί. Το ενδεχόμενο να πάρει ο Ολυμπιακός άλλο ξένο ή ξένους είναι άγνωστο και θα εξαρτηθεί από το αν θα αλλάξει η απόφαση της διοίκησης να μην κατέβει η ομάδα να παίξει στα ματς με τον Παναθηναϊκό.