Τη φανέλα του Ολυμπιακού θα συνεχίσει να φοράει ως το 2022 ο Sasha Vezenkov. Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε και επίσημα ότι ο Βούλγαρος φόργουορντ, υπέγραψε νέο συμβόλαιο και έτσι θα παραμείνει στους ερυθρόλευκους ως το 2022.

Οι δυο πλευρές πέρασαν από μια μακρά περίοδο επαφών. Μάλιστα αρχικά φάνηκε να τους χωρίζει κάποια απόσταση. Το κλίμα όμως, παρέμενε καλό και αυτό έδειχνε ότι με μικρές υποχωρήσεις η λύση θα βρισκόταν και ο παίκτης θα παρέμενε στον Ολυμπιακό.

Κάποια στιγμή φάνηκε η ομάδα να κοιτάει και σε άλλες λύσεις. Απλά να κοιτάει όμως, καθώς φαινόταν ότι το καλό κλίμα δεν θα χάλαγε και ο Vezenkov θα παρέμενε στο λιμάνι.

Η αισιοδοξία των ερυθρολεύκων επιβεβαιώθηκε τελικά προ ημερών όταν διέρρευσε ότι οι δυο πλευρές τα βρήκαν. Απέμενε μόνο η τυπική επίσημη ανακοίνωση. Αυτή ήρθε τελικά σήμερα και έτσι ο Vezenkov θα μείνει στην ομάδα για άλλα δυο χρόνια. 

Ο Βούλγαρος ήρθε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2018 μετά από μια όχι και τόσο λαμπερή καριέρα στην Barcelona.

Στους «ερυθρόλευκους» δεν έκανε εντυπωσιακό μπάσιμο. Στην πρώτη του σεζόν (2018-19) με την ομάδα στην Euroleague έπαιξε 28 ματς και είχε μέσο όρο 3,8 πόντους (με 20,7% στα τρίποντα), 2,2 ριμπάουντ, 0,4 ασίστ, 0,4 κλεψίματα σε 10’.24’’.

Φέτος όμως, ανέβαινε συνέχεια ειδικά μετά τον ερχομό του Γιώργου Μπαρτζώκα στον πάγκο. Επαιξε 26 ματς στην Euroleague και είχε μέσο όρο 7,1 πόντους (με 45,9% στα τρίποντα και 62,5% στα δίποντα), 2 ριμπάουντ, 0,5 ασίστ, 0,3 κλεψίματα σε 13’.38’’.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ολυμπιακού για την παραμονή του Sasha Vezenkov:

Βεζένκοφ διετίας!
Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Σάσα Βεζένκοφ. Ο 25χρονος φόργουορντ θα φορά την «ερυθρόλευκη» φανέλα για ακόμη δύο χρόνια.

Ο SASHA VEZENKOV EN ΔΡΑΣΕΙ