Έτοιμος να υποδεχθεί τη Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΣΕΦ σε λίγη ώρα (21:45) για την 11η αγωνιστική του Top-16 της Ευρωλίγκας  είναι ο Ολυμπιακός, σε μια αναμέτρηση που έχει χαρακτήρα τελικού για τους “ερυθρόλευκους”.

Οι Πειραιώτες δεν βλέπουν άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης, ώστε να πάρουν το πρώτο από τα τέσσερα εναπομείναντα παιχνίδια και να διεκδικήσουν μέχρι τέλους τις πιθανότητες πρόκρισης στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Ωστόσο, η τύχη τους δεν εξαρτάται αποκλειστικά από το δικό τους χέρι, καθώς χρειάζονται συνδυασμό αποτέλεσμάτων (πέρα φυσικά από το δικό τους 4/4), προκειμένου να φτάσουν στην… πηγή της επόμενης φάσης και να πιουν νερό.

Απέναντί τους, βρίσκεται η Ζαλγκίρις Κάουνας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, η οποία με ρεκόρ 2-8 δεν διεκδικεί κάτι ιδιαίτερο. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια αναμέτρηση γοήτρου για τους Πρωταθλητές Λιθουανίας, οι οποίοι υποχρέωσαν τον Ολυμπιακό σε μια οδυνηρή ήττα, η οποία μπορεί να απωβεί μοιραία για τους Πρωταθλητές Ελλάδας.

Το κείμενο ανανεώνεται συνεχώς…

*Απών από τη σημερινή αναμέτρηση είναι ο Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί το τελευταίο διάστημα.

*Στο γήπεδο η Ζαλγκίρις Κάουνας για την προθέρμανση λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

*Ακολούθησαν οι παίκτες του Ολυμπιακού, με τους φιλάθλους που βρίσκονται στο φαληρικό γήπεδο να τους καταχειροκροτούν.

*Τη θέση του στον πάγκο πήρε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, εισπράττοντας κι αυτός με τη σειρά του το “ζεστό” χειροκρότημα του κόσμου.

*Αισθητά πυκνότερη η παρουσία των φιλάθλων του Ολυμπιακού, περίπου δέκα λεπτά πριν το τζάμπολ.

*Αποσύρθηκαν στους πάγκους τους οι δύο αντίπαλοι για την παρουσίαση των ομάδων.

*Η αρχή έγινε, ως είθισται, με την παρουσίαση των φιλοξενούμενων.

*Παρουσιάστηκε και η ομάδα των Πειραιωτών, μέσα σε αποθεωτικό κλίμα.

Η πεντάδα του Ολυμπιακού: Μάντζαρης, Σπανούλης, Παπανικολάου, Πρίντεζης και Χάντερ.

Η πεντάδα της Ζαλγκίρις: Σεϊμπούτις, Ραντλ, Γιανκούνας, Σαγιούς, Ουλανόβας.