Η υπόθεση του Αξέλ Τουπάν προκαλεί «πονοκεφάλους» στον Ολυμπιακό. Ο παίκτης εντελώς ξαφνικά ενημέρωσε την διοίκηση στις 13/4 ότι φεύγει από την ομάδα. Οι ερυθρόλευκοι του απάντησαν «όχι», ενώ τον ενημέρωσαν ότι οφείλει να κάνει προπονήσεις με την ομάδα και να παίξει και στο ματς με τον ΠΑΟΚ (13/4). Ο Γάλλος… πήρε τα μπογαλάκια του κι έφυγε, ενώ αγνόησε και την κλήση της ομάδας σε απολογία. Ο Ολυμπιακός προσπαθεί από τότε να του λύσει το συμβόλαιο, αλλά αυτό δεν έχει γίνει εφικτό ακόμα.

Ο Γάλλος είναι «εξαφανισμένος». Ετσι το συμβόλαιό του παραμένει εν ισχύ στον ΕΣΑΚΕ. Αν το συμβόλαιο δεν λυθεί άμεσα η ομάδα δεν μπορεί να κάνει προσθήκη ξένου. Η προσθήκη μπορεί να γίνει μετά το τέλος της κανονικής περιόδου. Οι ερυθρόλευκοι έχουν κάνει όλες τις αλλαγές τους για την κανονική περίοδο. Ετσι την αλλαγή μπορούν να την κάνουν όταν τελειώσει η κανονική σεζόν και λίγο πριν το ξεκίνημα των πλέι οφ.

Για την ώρα, όμως, το θέμα της λύσης του συμβολαίου του Αξέλ Τουπάν δείχνει «γόρδιος δεσμός» και έτσι η ομάδα δεν μπορεί να προγραμματίσει το τι θα κάνει με την προσθήκη νέο ξένου στο ρόστερ. Αν λυθεί το θέμα με τον Τουπάν, οι ερυθρόλευκοι έχουν δυο δρόμους. Ο ένας είναι να πάρουν νέο ξένο και ο άλλος να προωθήσουν στην πρώτη ομάδα τον Σέρβο Αλεξέι Ποκουσέφσκι που παίζει στην Εφηβική ομάδα, θεωρείται τεράστιο ταλέντο και έχει παίξει ήδη με τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα.