Ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ είχε τιμωρήσει στις 22/3 τον Ολυμπιακό με ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών και πρόστιμο 11.000 ευρώ (συνολικά) για την στάση της ομάδας να μην κατέβει στο ΣΕΦ στις 17/3 στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για την Basket League. Οι ερυθρόλευκοι στις 24/3, δηλαδή δυο μέρες μετά την ανακοίνωση της «καμπάνας» είχαν κάνει προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ. Το όλο θέμα δεν το είχαν ανακοινώσει δημόσια.

Η προσφυγή της ομάδας δεν είχε να κάνει όμως, με το -6. Η ποινή αυτή δεν αλλάζει και δεν υπάρχει και κανένα δικαίωμα έφεσης ή προσφυγής. Ο Ολυμπιακός προσέφυγε στο ΑΣΕΑΔ όχι λοιπόν για την αφαίρεση των 6 βαθμών, αλλά μόνο για το κομμάτι της απόφασης του Αθλητικού Δικαστή που είχε να κάνει με το πρόστιμο των 11.000 ευρώ.

Ο Ολυμπιακός είχε ξαναπροσφύγει στο ΑΣΕΑΔ και πριν απ’ αυτό. Είχε κάνει προσφυγή στο Ανώτατο Συμβούλιο κατά άλλης απόφασης του Αθλητικού Δικαστή, ο οποίος είχε τιμωρήσει την ομάδα με αφαίρεση 6 βαθμών επειδή είχε αποχωρήσει από το ΟΑΚΑ στο ημίχρονο του επεισοδιακού ημιτελικού του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Οι ερυθρόλευκοι είχαν θεωρήσει ότι ο Αθλητικός Δικαστής έπρεπε να εκδικάσει την υπόθεση με το Πειθαρχικό Δίκαιο της ΕΟΚ ή τον Πειθαρχικό Κανονισμό του Κυπέλλου, που προέβλεπαν ποινή αφαίρεσης 1 ή 2 βαθμών και όχι με αυτό του ΕΣΑΚΕ (με αυτό εκδικάστηκε) που προέβλεπε -6.

ΤΟ ΑΣΕΑΔ όμως, δεν  έχει βγάλει ακόμα απόφαση για την προσφυγή αυτή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αθλητικού Δικαστή για την «καμπάνα» που είχε επιβάλει στον Ολυμπιακό στις 22/3.

Επιβάλλεται στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ:

α) Μηδενισμός της ομάδας λόγω του ό,τι από υπαιτιότητά της δεν διεξήχθη προγραμματισμένος αγώνας και χρηματικό πρόστιμο τριών χιλιάδων (3.000,00) ΕΥΡΩ ενώ ο αγώνας κατακυρώνεται 20 – 0 υπέρ της αντιπάλου, και

β) για μη συμμετοχή της εγκαλουμένης ΚΑΕ απο υπαιτιότητα της  συνεπεία λόγου μη αναγομένου σε γεγονός ανωτέρας βίας, την ποινή της στέρησης έξι (6) βαθμών και χρηματικού προστίμου οχτώ χιλιάδων (8.000,00) ΕΥΡΩ κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα της KAE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ της 17-3-2019.