Ο νέος παίκτης του Ολυμπιακού, Γιαννούλης Λαρεντζάκης βρήκε το λιμάνι που έψαχνε τόσο καιρό. Χρειάστηκε να περάσει από πολλά κύματα και φουρτούνες για να φτάσει ως το μεγάλο λιμάνι και η διαδρομή του ως εκεί δεν ήταν πάντα εύκολη.

Το Basketblog καταγράφει την πορεία του νέου παίκτη του Ολυμπιακού και θυμάται στιγμές από την διαδρομή του από το Μαρούσι και την Άμμιλα Περιστερίου ως το ΣΕΦ.

Θυμάται τον Άρη που δεν τον πίστεψε, την ΑΕΚ που τον άφησε να φύγει, τον συμμαθητή Γιάννη Αντετοκούνμπο που δεν τον έπαιζε στο σχολείο και την ατάκα είπε γι’ αυτόν ο μυθικός πορτιέρο Gianluigi Buffon.

Από το Περιστέρι ως το ΣΕΦ

Ο Λαρεντζάκης είδε το πρώτο ως της ημέρας στις 22/9/1993 στο Μαρούσι. Οι ρίζες του είναι από την Κύθνο. Από εκεί κατάγεται η οικογένειά του., Φυσικά η Κύθνος είναι ο πιο αγαπημένος του τόπος και πάντα τον τιμάει στις καλοκαιρινές διακοπές του. 

Το ξεκίνημα

Ο «Λάρι» έκανε τα πρώτα του βήμα στην Αμιλλα Περιστερίου. Στη συνέχεια μετακόμισε στα τμήματα υποδομής του Αιγάλεω και από εκεί βρέθηκε στον Ικαρο Καλλιθέας, ο οποίος είχε καταλάβει ότι ο μικρός είναι τεράστιο ταλέντο.

Έπαιζε «αρχικά  στους μικρούς του Ικάρου και το 2011 οδήγησε τους Εφήβους του συλλόγου στην 2η θέση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Ο «δάσκαλος» Λυκογιάννης και ο… άπιστος Άρης

Ο Αρης Λυκογιάννης, ο οποίος είναι ένας προπονητής, που το μάτι του… κόβει, τον πίστεψε από νωρίς και άρχισε να του δίνει ευκαιρίες στον Ικαρο. Το 2013 πήγε στον Αρη, αλλά οι κίτρινοι δεν τον πίστεψαν.

Δόθηκε δανεικός στον Κολοσσό (2014-16). Εκεί… ξαναπήρε τα πάνω του με προπονητή ποιον άλλον, από τον Αρη Λυκογιάννη.

Στην ΑΕΚ μέσω Zaragoza

Το 2106 έκλεισε στη Zaragoza. Η ΑΕΚ, όμως, που τον είχε στο στόχαστρο, μπήκε στο παιχνίδι. Πλήρωσε το μικρό buy out των 25.000 ευρώ, που είχε στο συμβόλαιό του και τον έντυσε στα «κιτρινόμαυρα» με συμβόλαιο ως το 2020.

Στην «Ένωση» έκανε το «μπαμ». Εγινε βασικό στέλεχος της ομάδας, κλήθηκε στην Εθνική, πήρε με την ομάδα το BCL (2018), το Κύπελλο Ελλάδας (2018) και το Διηπειρωτικό (2019).

O «χωρισμός» με την «Ενωση»

Ο Λαρεντζάκης βάδιζε πέρσι στον προτελευταίο χρόνο του συμβολαίου του. Η ΑΕΚ του ζήτησε να ανανεωθεί άμεσα η συνεργασία τους. Οι δυο πλευρές δεν τα βρήκαν. Ο παίκτης φέρεται να είπε σε συνέντευξή του στην Ισπανία ότι οι «κιτρινόμαυροι» του είχαν πει ότι αν δεν ανανεώσει δεν παίζει στην ομάδα.

Δεν ξέρουμε τι έγινε, αλλά ξέρουμε ότι στις 25/7/2019 το συμβόλαιό του λύθηκε και επίσημα.

Ο 26χρονος παίκτης αποφάσισε να ξενιτευτεί και έκλεισε στη Μούρθια (είχε φέτος μ.ο. στην ACB 8.7 πόντους με 83.7% βολές, 50% δίποντα, 27.2% τρίποντα, 2.8 ριμπάουντ και 2.5 ασίστ.).

Η απόκρουση… αλλά Buffon και η ατάκα του Ιταλού πορτιέρο

Σε ένα ματς της ΑΕΚ με την Στρασμπούρ στο ΟΑΚΑ για το BCL στις 28/3/2018 έκανε μια μυθική βουτιά σε ένα κλέψιμο και έπιασε τη μπάλα με τα δυο χέρια σαν τερματοφύλακας. Το βίντεο έγινε viral. Μέχρι και ο μυθικός γκολκίπερ, Gianluigi Buffon, είδε το βίντεο και έγραψε στα social media: «Ούτε εγώ δεν θα το έκανα».

Ο «Λάρι» απάντησε τονίζοντας ότι είναι τιμή ένα παιδικό του είδωλο να αναφέρει το όνομά του και του έγραψε ότι τον ευχαριστεί και ελπίζει να σηκώσει η ΑΕΚ μπασκετικό Champions League και η Juventus το ποδοσφαιρικό.

Δεν έπαιζε τον συμμαθητή του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Ο «Λάρι» πήγαινε στο ίδιο σχολείο με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (εκείνος είναι 1 χρόνο μικρότερος) όταν ήταν πιτσιρίκια. Δεν έπαιζαν όμως, μπάσκετ παρέα στο σχολείο. Μάλιστα ο Λαρεντζάκης είχε πει κάποτε πει ότι τότε τα παιδιά που έπαιζαν μπάσκετ δεν έβαζαν τον «Greek Freak» να παίζει μαζί τους, γιατί δεν είχε αρχίσει να δείχνει ακόμα το ταλέντο του.

 

Η «ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ» ΑΛΑ BUFFON ΤΟΥ ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗ