Ο Nikola Milutinov έκλεισε στην CSKA, αποχαιρέτησε τον Ολυμπιακό και η μετακόμισή του στους Μοσχοβίτες άφησε τους «ερυθρόλευκους» με ένα τεράστιο κενό στην φροντ λάιν τους.

Ο Σέρβος ήταν ο απόλυτος «πύργος» της ομάδας. Και φυσικά Milutinov δεν υπάρχει στην αγορά, καθώς ο Σέρβος ήταν ένας από τους κορυφαίους σέντερ στην Euroleague.

Οι Ellis και Martin

O Ολυμπιακός έμεινε έτσι χωρίς ένα από τα καλύτερα βαριά 5άρια της διοργάνωσης. Η «ερυθρόλευκη» φροντ λάιν, βέβαια, δεν είναι άδεια. Υπάρχουν ήδη εκεί ο Octavius Ellis που ήρθε στο λιμάνι εν μέσω της σεζόν από τον Προμηθέα και ο Hassan Martin που έκλεισε στον Ολυμπιακό πριν λίγο καιρό.

Ο Ellis είναι ψηλός σέντερ (2,08μ.) έχει έφεση στο ριμπάουντ και στην άμυνα, ενώ μπορεί να δώσει λύσεις και στην επίθεση. Δεν είναι όμως, βαρύ σκαρί.

Από την άλλη, ο Martin είναι θηρίο, αλλά δεν είναι πανύψηλος. Είναι ένας undersized center που βλέπει τον κόσμο από τα 2.01μ.

Οι Ellis και Martin είναι μανούλες στην άμυνα. Απέναντι όμως, σε σέντερ «δεινόσαυρους» έχουν κάποιες αδυναμίες.

Η ομάδα βέβαια, έχει στο ρόστερ της και τον Augustine Rubit. Ο Αμερικανός έδειξε φέτος ότι είναι ένα «4άρι», που μπορεί μεν να παίξει στο «5», αλλά δεν μπορεί να κάνει την δουλειά ενός κανονικού «5αριού». Επίσης δεν είναι σίγουρο ότι θα παραμείνει στην ομάδα.

Ο Ολυμπιακός έτσι δεν έχει ψηλό και βαρύ 5άρι. Φυσικά και μπορεί να ζήσει κι έτσι. Η ταχύτητα και οι εξαιρετική αμυντική ικανότητα του Ellis, η δύναμη του Martin μπορούν να καλύψουν την απουσία αυτή.

Το πλάνο του Μπαρτζώκα

Οι δυο παίκτες άλλωστε μπορούν να ακολουθήσουν το αγωνιστικό πλάνο του Γιώργου Μπαρτζώκα, που θέλει μια ομάδα αθλητική και δυνατή, που να τρέχει και να πιέζει αφόρητα.

Κάποιοι λένε ότι ο Ολυμπιακός ίσως να ρίξει ματιές στην αγορά για βαρύ ψηλό 5άρι. Κάποιοι λένε όμως, ότι ίσως να μην χρειαστεί αυτό

Να μείνει η γραμμή των ψηλών ως έχει, να βοηθήσει και ο Πρίντεζης στο «5» αν χρειαστεί ή να δοθούν ευκαιρίες και στον Χρηστίδη. Το τι θα γίνει φυσικά και θα φανεί σύντομα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΩΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΧΑΣΕ… ΤΣΑΜΠΑ ΤΟΝ MILUTINOV

 

O HASSAN MARTIN EN ΔΡΑΣΕΙ

 

 

Ο OCTAVIUS ELLIS ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ