Η μοίρα χτύπησε και πάλι με δύναμη τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού τραυματίστηκε στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου στο ματς με την Μπασκόνια, όταν σε μια ανύποπτη φάση, του γύρισε ο αριστερός αστράγαλος.

Αρχικά φάνηκε να έχει πιθανότατα ένα βαρύ διάστρεμμα. Δεν ήταν έτσι όμως. Οι εξετάσεις που έκανε ήταν γροθιά στο στομάχι για τον παίκτη, που διεκδικεί Οσκαρ ατυχίας και τον Ολυμπιακό. Η διάγνωση ήταν πως ο Χαραλαμπόπουλος  έχει υποστεί πλήρης ρήξη του έσω πλαγίου συνδέσμου στην αριστερή ποδοκνημική. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα υποβληθεί σε επέμβαση και θα μείνει εκτός δράσης για 2,5 μήνες!

Σε ένα διάστημα που ο παίκτης είχε αρχίσει να βρίσκει τα πατήματά του, να προσαρμόζεται στην ομάδα και να δείχνει ικανός να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, ξαφνικά ήρθε η ατυχία να τον… γυρίσει πίσω.

Και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά, που το άλλοτε «next big thing» του ελληνικού μπάσκετ θα μπει στο χειρουργείο! Είναι η τρίτη!

Όταν ο Παναθηναϊκός τον έδωσε στον ΠΑΟΚ, ο Χαραλαμπόπουλος είχε χτυπηθεί από το σύνδρομο κοιλιακών – προσαγωγών και έκανε επέμβαση στις 18 Σεπτεμβρίου του 2017.

Αργότερα έφυγε από τον ΠΑΟΚ. Η καριέρα του άρχισε να φθίνει. Βρέθηκε στο Λαύριο και προσπάθησε εκεί να κάνει restart. Είχε όμως, ένα θέμα στον αστράγαλο. Εμεινε για μεγάλο διάστημα εκτός δράσης και έκανε επέμβαση στις 19/1/2019.

Γύρισε στα γήπεδα δριμύτερος. Το καλοκαίρι ήρθε η μεγάλη μεταγραφή για τον Ολυμπιακό. Δόθηκε δανεικός στον Ιωνικό και πριν λίγο καιρό ο Ολυμπιακός τον έφερε πίσω στο μεγάλο λιμάνι. Εδειχνε να ανεβαίνει συνέχεια, αλλά τώρα η μοίρα τομν σημάδεψε ξανά και έχει πάλι να ανέβει σε έναν άλλο Γολγοθά.