Ολυμπιακός πέρασε πολλά φέτος από τον Covid-19. Ο ιός προκάλεσε μεγάλες σκοτούρες στην ομάδα. Ευτυχώς, όμως, δείχνει να την έχει ξεχάσει τελευταία και να έχει μείνει έξω από την πόρτα του ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός έκανε σήμερα τα καθιερωμένα τεστ για τον Covid-19 όπως προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο της Euroleague (προβλέπει τεστ 48 ώρες πριν το ματς) ενόψει του μεθαυριανού (16/12, 21:30) αγώνα με την Valencia στο ΣΕΦ στο πλαίσιο της 14ης Αγωνιστικής της Euroleague. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των τεστ έφερε χαμόγελα στους «ερυθρόλευκους», καθώς οι εξετάσεις ήταν «πεντακάθαρες».

Η ομάδα έτσι μπήκε απερίσπαστη στην τελική ευθεία της μεθαυριανής μάχης με τους Ισπανούς, διότι σήμερα έφυγε και η… σκοτούρα που είχε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στο κεφάλι του και είχε να κάνει με τον Κώστα Παπανικολάου.

Ο παίκτης του Ολυμπιακού ξεπέρασε την γαστρεντερίτιδα που τον είχε… χτυπήσει και επέστρεψε κανονικά από σήμερα (14/12) στις προπονήσεις. Και φυσικά θα είναι στην διάθεση του Μπαρτζώκα μεθαύριο.

Αυτός θα είναι ο πρώτος από τους δυο αγώνες που θα δώσει ο Ολυμπιακούς απέναντι σε ισπανικές ομάδες στην «διαβολοβδομάδα» της Euroleague. Το καλό είναι ότι και τα δυο ματς θα τα δώσει στο σπίτι του στον Πειραιά. Μετά την Valencia η ομάδα υποδέχεται (18/12) την Real.

Ο Ολυμπιακός είναι στο 7-5 και προέρχεται από την τεράστια νίκη επί της Barcelona μέσα στην Ισπανία και και την άλωση του Βελιγραδίου, όπου η ομάδα κέρδισε τον Crvena Zvezda.
Οι ερυθρόλευκοι θέλουν όσο τίποτα τις δυο νίκες επί Valencia και Real, διότι έτσι θα εδραιώσουν για τα καλά πια την θέση τους στην 8άδα και θα πλησιάσουν την πρώτη 4άδα.