Το βράδυ της Παρασκευής (8/10), ο Ολυμπιακός κατάφερε να επικρατήσει με 74- 68 της φορμαρισμένης Real Madrid στο ΣΕΦ -συνεχίζοντας την τρομερή του παράδοση κόντρα στους Ισπανούς στην Ελλάδα– έχοντας ως κύριο όπλο του την τρομακτική του αμυντική υπόσταση, που «έσβησε» την αρμάδα του Laso!

Ταυτόχρονα όμως, οι «ερυθρόλευκοι» ανάγκασαν τη «Βασίλισσα» στη χειρότερη φετινή της επιθετική επίδοση, με τους 68 πόντους της να είναι μια τραγική βραδιά για εκείνη, ακόμα και σε σχέση με τους 70 πόντους που σκόραρε κόντρα στη San Pablo Burgos στην πρεμιέρα της φετινής ACB.

Συνολικά, η Real πετύχαινε σε 7 μέχρι πρότινος ματς σε όλες τις διοργανώσεις 80 πόντους ανά βραδιά, στοιχείο που τη βοηθούσε να επικρατήσει σε κάθε μια εξ αυτών με τη συνολική διαφορά πόντων να αγγίζει το +10.6 κόντρα σε πολύ δυνατές ομάδες όπως η Barcelona και η Efes Anadolu!

Ωστόσο, σήμερα εκτέλεσε με ακόμα πιο τραγικά από το σύνηθες ποσοστά από μακρινή απόσταση (13% σε 24 απόπειρες) χάρις την εξαιρετική περιφερειακή άμυνα από τους γηπεδούχους.
Μάλιστα, οι Ισπανοί ήταν συνολικά μέτριοι εκτελεστικά, αφού συνολικά το ποσοστό ευστοχίας τους δε ξεπέρασε το 39% σε 61 προσπάθειες, ενώ ο Ολυμπιακός την ανάγκασε σε 13 λάθη για 18 ασίστ στη μάχη του Πειραιά -τα 3 εκ των οποίων, μαζί με 27% ευστοχία εντός πεδιάς, στην κομβική 4η περίοδο, όταν ο οργανισμός του Γιώργου Μπαρτζώκα «καθάρισε» το ματς με ένα ηχηρό 16-5 σερί.