Ο Ολυμπιακός σήμερα (22/02) στο πλαίσιο των φιλικών αναμετρήσεων των “ερυθρολεύκων” για την ευαισθητοποίηση κατά του κορονοϊού αντιμετώπισαν το Λαύριο, μια ομάδα που δείχνει “ασταμάτητη” την τελευταία περίοδο στο πρωτάθλημα της Stoiximan Basket League, επικρατώντας μάλιστα εύκολα με το εμφατικό 110-72.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έκανε ένα καλό “ξεμούδιασμα” πριν από το επερχόμενο παιχνίδι στην Turkish Airlines Euroleague κόντρα στην ισχυρή CSKA Moscow, χωρίς να έχει στη διάθεσή της τους Aaron Harrison, Κώστα Παπανικολάου και Hassan Martin. Από την άλλη πλευρά βέβαια, το “συγκρότημα” του Χρήστου Σερέλη είχε την απουσία του Βασίλη Μουράτου, ο οποίος αγωνιζόταν σήμερα στη Ρήγα και το τελευταίο παιχνίδι των προκριματικών για την Εθνική μας ομάδα.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, το Λαύριο ξεκίνησε δυναμικά την αναμέτρηση, καθώς προηγήθηκε περίπου με το πέρασμα του πρώτου πενταλέπτου με 5 πόντους (12-17). Ωστόσο, στη συνέχεια η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα αντέδρασε, βελτιώνοντας σε μεγάλο βαθμό την επιθετική της λειτουργία. Με πρωταγωνιστές τους Λαρεντζάκη και Βεζένκοφ, οι Πειραιώτες προηγήθηκαν στο τέλος της πρώτης περιόδου με 26-23.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως οι “ερυθρόλευκοι” “ανέβασαν γρήγορα στροφές”. Με κύριους εκφραστές των επιθέσεών τους, τον Βασίλη Σπανούλη, αλλά και τον Γιώργο Πρίντεζη, ο Ολυμπιακός ανέβασε τον “δείκτη” του σκορ στους 11 πόντους (36-25). Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να αντιδράσουν άμεσα και έτσι οι Πειραιώτες έφτασαν να προηγούνται μέχρι και με 22 πόντους διαφορά (46-24). Με ένα δίποντο από τον Πρίντεζη, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 17 πόντους διαφορά (56-39) για την ανάπαυλα του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Ο Ολυμπιακός ήταν “καταιγιστικός” και το Λαύριο δεν μπόρεσε σήμερα να βρει παρόμοιο “ρυθμό” με αυτόν που είχε αποκτήσει στα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος της Stoiximan Basket League. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας “άνοιξε το rotation” προς το τέλος του παιχνιδιού, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 110-72 υπέρ των “ερυθρολεύκων”. Πλέον ο Ολυμπιακός στρέφεται στο επόμενο παιχνίδι για την Turkish Airlines Euroleague, όπου κοιτάει να αξιοποιήσει όποιες ελπίδες έχουν μείνει για την “8αδα” κόντρα στην CSKA Moscow.

Οι κορυφαίοι

Για τους Πειραιώτες σήμερα ξεχώρισαν αρκετοί παίκτες. Με 13 πόντους τελειώσαν το ματς οι Κώστας Σλούκας, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Βασίλης Σπανούλης, αλλά και Γιώργος Πρίντεζης, ενώ ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα σήμερα ήταν ο Livio Jean-Charles με 14 πόντους και 2 εύστοχα σουτ τριών πόντων.

Από την αντίπερα όχθη, για το Λαύριο ξεχώρισε ο Alpha Diallo, ο οποίος σημείωσε 14 πόντους, ενώ άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Oderah OD Anosike, που πρόσθεσε 12 πόντους. Τέλος, με 11 πόντους τελείωσαν την αναμέτρηση ο Tyson Carter, αλλά και ο Devin Davis.

Τα δεκάλεπτα: 26-23, 56-39, 81-53, 110-72

Το φύλλο αγώνα:

Ολυμπιακός-Λαύριο 110-72

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Λαρεντζάκης 9 (2), Σλούκας 13 (3), Vezenkov 22 (2), Jenkins, Ellis 4, Χαραλαμπόπουλος 13 (3), Σπανούλης 13 (2), Πρίντεζης 13 (1), Jean-Charles 14 (2), Κολοβέρος 3 (1), Χρηστίδης 4, McKissic 2.

ΛΑΥΡΙΟ (Σερέλης): Cosey 8 (2), Diallo 14, Anosike 12, Γερομιχαλός, Μαστρογιαννόπουλος 6 (2), Carter 11 (1), Κωστόπουλος, Alston, Davis 11 (3), Παπανδρέου 2, Περσίδης 5, Ερμείδης 1, Βουλγαρόπουλος 2

Δείτε το στατιστικό της αναμέτρησης:

Οι κοινωνικές δράσεις των “ερυθρολεύκων” φυσικά δεν έλλειψαν ούτε σήμερα. Δείτε τις παρακάτω με τη σειρά: