Την Παρασκευή (1/4, ) ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί την Barcelona για την 33η αγωνιστική της EuroLeague, σε ένα παιχνίδι που ενδεχομένως (σε περίπτωση νίκης) να τον βάλει δυνατά στο παιχνίδι για τη 3η θέση της κανονικής περιόδου. Οι συνθήκες με τις οποίες προετοιμάζονται ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του, δεν είναι ιδανικές.

Πέρα από τους Κώστα Σλούκα και Moustapha Fall, που δεν αγωνίστηκαν στο χθεσινό παιχνίδι με το Περιστέρι, εκτός προπόνηση τέθηκαν το απόγευμα της Τρίτης (29/3) και οι Τάιλερ Ντόρσεϊ, Shaquielle McKissic λόγω στομαχικών διαταραχών, όπως ενημέρωσε η “ερυθρόλευκη” ΚΑΕ.

Προφανώς και ο Ολυμπιακός δεν έχει περιθώριο να χάσει τέσσερις παίκτες από το rotation απέναντι στους πρωτοπόρους Καταλανούς, που ναι μεν έχουν καπαρώσει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο, εντούτοις μόνο για διακοπές δεν θα έρθουν στην Ελλάδα.

Το ματς με την Barcelona θα είναι το τελευταίο του Ολυμπιακού στην κανονική περίοδο, αφού ανεστάλησαν οι αναμετρήσεις με την CSKA, τη Zenit και την τελευταία αγωνιστική δεν θα γίνει το παιχνίδι με την UNICS.

Σε περίπτωση νίκης επί της Barcelona, οι “ερυθρόλευκοι” (18-9) θα χρειάζονται μία ήττα της Armani (17-8), για να εξασφαλίσουν την 3η θέση και δύο ήττες της Real (18-8), προκειμένου να ανέβουν στη 2η θέση.

H Armani έχει να αντιμετωπίσει εντός έδρας την Bayern (29/3, 21:30) και τη Monaco (31/3, 21:45), καθώς και τη Villeurbanne στη Γαλλία (7/4, 22:00). Η Real έχει δύο εναπομείναντες αγώνες, με τη Bayern εντός έδρας (8/4, 21:45) και τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (31/3, 21:00).