Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να μην κάνει καμία προσθήκη «κοντού» στο ρόστερ του και να μείνει η ομάδα ως έχει παρά το γεγονός ότι οι ερυθρόλευκοι θα αναγκαστούν να πορευτούν χωρίς τον Γιάννη Στρέλνιεκς (υπέστη θλάση) για 3 με 4 εβδομάδες. Η όλη ιστορία είχε πολλά επεισόδια και το Basketblog ρίχνει φως σε όλα αυτά.

Εκανε κίνηση για ΜακΦάντεν

Μόλις ο Ντέιβιντ Μπλατ και ο Ολυμπιακός ενημερώθηκαν (26/2) ότι οι εξετάσεις έδειξαν ότι ο Στρέλνιεκς έχει υποστεί θλάση και θα μείνει εκτός δράσης σχεδόν 1 μήνα αποφάσισαν να ρίξουν ματιές στην αγορά για να βρεθεί ένας ξένος γκαρντ που θα καλύψει το κενό του. Αμέσως εντόπισαν τον Θαντ ΜακΦάντεν και κύκλωσαν το όνομά του.

Ο 31χρονος Αμερικανός ήταν αυτό που ήθελαν, καθώς είναι ένας εξαιρετικός γκαρντ που μπορεί να βοηθήσει και στο «1» (αν χρειαστεί) και στο «2», είναι σκόρερ, έχει εξαιρετικό σουτ από 6.75μ., είναι εξαιρετικός χαρακτήρας, ξέρει την ελληνική πραγματικότητα, ενώ ήταν και ετοιμοπόλεμος, καθώς έπαιζε μέχρι πριν λίγο καιρό στην Τενερίφη.

Χθες (26/2) το απόγευμα η ομάδα έκανε τις πρώτες επαφές με τον Αμερικανό και την πλευρά του. Σήμερα (27/2) το πρωί όμως, η ομάδα άλλαξε ρότα και ενημέρωσε την πλευρά του παίκτη ότι τελικά δεν θα γίνει καμία προσθήκη στο ρόστερ.

Ο Σπανούλης και τα δυο άλλα αίτια

Οι ερυθρόλευκοι έκαναν πίσω για τρεις λόγους. Ο ένας ήταν ο Βασίλης Σπανούλης ο οποίος έδειξε ότι ξεπέρασε την θλάση που είχε υποστεί και θα παίξει στο ματς φωτιά με την ΤΣΣΚΑ (1/3). Αρα η ομάδα έχει 4 γκαρντ (Ουίλιαμς-Γκος, Ουέμπερ, Σπανούλης, Μάντζαρης) για να μπορέσει να… λειτουργήσει. Οι άλλοι δυο λόγοι… συνεκτιμήθηκαν μαζί και ήταν το κομμάτι που είχε να κάνει με την χημεία της ομάδας και από κει και πέρα έναν ρόλο έπαιξε και το οικονομικό.