Το πως θα είναι αγωνιστικά στην νέα σεζόν ο Νίκολα Μιλουτίνοφ και αν θα του έχει αφήσει… ψυχολογικά κατάλοιπα το σίριαλ με την ΤΣΣΚΑ (πριν λίγο καιρό έκανε δυο προτάσεις στους ερυθρόλευκους για να πάρει τον Σέρβο, αλλά οι Πειραιώτες έριξαν στους Ρώσους «διπλή χυλόπιτα») διότι έδειξε να πιέζει για να γίνει Μοσχοβίτης, θα φανεί στην πράξη. Αυτό που είναι βέβαιο για τον Σέρβο είναι ότι σήμερα (20/7) οριστικοποιήθηκε ότι θα παίζει στον Ολυμπιακό και στην επόμενη αγωνιστική περίοδο, οπότε φυσικά και λήγει το συμβόλαιό του.

Ο παίκτης είχε συμβόλαιο για τη νέα σεζόν με τον Ολυμπιακό, η ΤΣΣΚΑ… έφαγε πόρτα. Ελα, όμως, που το θέμα της παραμονής του Μιλουτίνοφ στην ομάδα δεν είχε… κλείσει οριστικά. Τα δικαιώματα του «Μίλου» στο ΝΒΑ τα έχει το Σαν Αντόνιο. Οι Σπερς είχαν δικαίωμα μέχρι και σήμερα (20/7) να κάνουν χρήση του NBA option out που υπήρχε στο συμβόλαιό του να δώσουν στους ερυθρόλευκους την ρήτρα του 1 εκατ. δολαρίων που υπήρχε και να πάρουν τον παίκτη στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Οι Σπερς είχαν δείξει ότι δεν ήθελαν τον παίκτη για τη νέα σεζόν. Υπήρχε, όμως, κίνδυνος να τον δώσουν ως αντάλλαγμα. Τελικά ούτε ως αντάλλαγμα τον έδωσε, έληξε και σήμερα η χρονική προθεσμία που υπήρχε για το option out και οριστικοποιήθηκε ότι ο Νίκολα Μιλουτίνοφ θα μείνει στον Ολυμπιακό. Εκτός κι αν εμφανιστεί ξαφνικά κάποια από τις μεγάλες ομάδες της Ευρωλίγκας χτυπήσει την πόρτα του ελληνικού συλλόγου και καταθέσει χρυσή πρόταση για τον παίκτη. Πρόταση βέβαια που να φτάνει τα 2 με 2.5 εκατ. Εκεί ο Ολυμπιακός θα το συζητήσει, διότι ξέρει καλά ότι του χρόνου μπορεί να χάσει τον παίκτη και να μην πάρει ούτε μισό ευρώ.

Η ΤΣΣΚΑ είχε προτείνει 1 εκατ. δολάρια στην πρώτη πρόταση που έκανε και 1.5 εκατ. στην δεύτερη, αλλά ο Ολυμπιακός της απάντησε «όχι». Οι Ρώσοι πήραν τελικά τον Κώστα Κουφό και τουλάχιστον για την ώρα οι ερυθρόλευκοι δεν… κινδυνεύουν απ’ αυτούς στο θέμα του Σέρβου.