Ο Ολυμπιακός είναι πλέον ορατό πως παίρνει center και εκτοξεύει τις μετοχές και δη το κασέ τους!

Η ομάδα του Ολυμπιακού έχει χτίσει ένα τρίπτυχο τα τελευταία χρόνια όσον αφορά τους ψηλούς του. Ποιο είναι αυτό; Παίρνει-εκτοξεύει-δίνει.

Μετά από επτά χρόνια στην CSKA Moscow (κι αφού πρώτα της είχε πάρει… δύο ευρωπαϊκά με τον Ολυμπιακό) ο Kyle Hines μετακόμισε στο Milano σε μια από τις πιο ηχηρές μεταγραφές στην Euroleague.

Πριν λίγη ώρα ο Nikola Milutinov πήρε τη μεταγραφή για την CSKA Moscow. Και ταυτόχρονα επιβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά ο κανόνας που θέλει τους σέντερ που έχουν παίξει στον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια να γίνονται εκατομμυριούχοι! Οι περιπτώσεις δεν είναι λίγες.

Ο Hines, ο Dunston, ο Hunter, ο Birch κι εσχάτως ο Milutinov. Ας πάρουμε όμως τις περιπτώσεις με τη σειρά.

KYLE HINES

Ο Kyle Hines ήρθε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2011, από την Bamberg. Δεν είχε πάρει και τόσα πολλά χρήματα, λιγότερα από 500 χιλιάδες το χρόνο. Το 2013 αποχώρησε για την CSKA Moscow με τις αποδοχές του να έχουν ξεπεράσει τα 1,2 εκατομμύρια δολάρια ετησίως! Κι ακόμα η… μπογιά του περνάει όπως φάνηκε με την πρόσφατη συμφωνία του με την Armani Milano.

BRYANT DUNSTON

Ο Bryant Dunston έπαιξε στον Ολυμπιακό από το 2013 ως το 2015. Είχε έρθει από την Βαρέζε ενώ τρία χρόνια νωρίτερα είχε… κοπεί από τον Άρη! Στον Ολυμπιακό πήρε λίγα παραπάνω από 500 χιλιάδες. Όταν αποχώρησε, το έκανε για 900 χιλιάδες ετησίως από την Efes. Εκεί αγωνίζεται ακόμα. Με την επέκταση που έκανε το 2017 έχει ξεπεράσει το 1,2 εκ. ετησίως…

OTHELLO HUNTER

Ο Othello Hunter έπαιξε στον Ολυμπιακό από το 2014 ως το 2016. Είχε πρωτοέρθει στην Ευρώπη μέσω… Ηλυσιακού ενώ την προηγούμενη σεζόν είχε αγωνιστεί στην Σιένα. Στον Ολυμπιακό όταν πρωτοήρθε κόστιζε πάνω- κάτω 500-600 χιλιάδες. Πλέον είναι στο εκατομμύριο και μετά τους Πειραιώτες αγωνίστηκε σε Real, CSKA και πλέον Maccabi

KHEM BIRCH

Ο Khem Birch, τον Ιούνιο του 2016 συμφώνησε να παίξει στον Ολυμπιακό αντί 1,1 εκ. δολαρίων για δύο χρόνια. Που βρίσκεται πλέον; Στο ΝΒΑ και στο Orlando απ’ όπου αμείβεται με 3 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, περίπου 6 φορές παραπάνω απ’ όσα έπαιρνε στον Πειραιά!!!

NIKOLA MILUTIVON

Τελευταία περίπτωση ο Nikola Milutinov! Στον Ολυμπιακό ήρθε το 2015 με τους Πειραιώτες να πληρώνουν και 200 χιλιάδες στην Partizan για το buy out. Πριν από λίγες ώρες ανακοινώθηκε επίσημα από την CSKA για περίπου 9 εκατομμύρια δολάρια για συμβόλαιο τριών ετών. Θα είναι από τους πλέον ακριβοπληρωμένους παίκτες στην Euroleague.