Οι «ναύαρχοι» του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης και Γιώργος Πρίντεζης θα παραμείνουν στο λιμάνι της καρδιάς τους και φυσικά ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να έχει στην «αρμάδα» του, τους δυο εμβληματικούς αρχηγούς του και στη νέα σεζόν.

Ο Ολυμπιακός και ο Γιώργος Μπαρτζώκας θέλουν να συνεχίσουν να κυματίζουν στους ιστούς του ΣΕΦ οι δυο «σημαίες» της ομάδας.

Όλα δείχνουν λοιπόν, ότι ο κύβος ερρίφθη. Οι «V-Span» και «Πρι», που τα συμβόλαιά τους λήγουν αυτό το καλοκαίρι, θα υπογράψουν νέα συμβόλαια. Και θα είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης και στη νέα σεζόν.

Ολυμπιακός: Η αποφασιστικότητα του Πρίντεζη και ο γενικά «αμίλητος» Σπανούλης

Ο Πρίντεζης έδειξε ξεκάθαρα ότι θέλει να παραμείνει στην ομάδα της καρδιάς του και το είπε ξεκάθαρα και σε δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΤ πριν λίγο καιρό.

Ο Σπανούλης δεν έχει δείξει ακόμα τις προθέσεις του. Αυτό ομως, δεν δείχνει κάτι. Έτσι γενικά «αμίλητος» ήταν πάντα. Ποτέ δεν μιλούσε πολύ.

Βέβαια, για τον Σπανούλη «αγκάθι» αποτελεί ο σοβαρός φετινός τραυματισμός (έκανε επέμβαση και φυσικά θα γυρίσει στα παρκέ στην επόμενη σεζόν).

Το ίδιο ακριβώς (σοβαρός τραυματισμός και επέμβαση εν μέσω της σεζόν) έργο όμως, είχε παιχτεί και πέρσι. Ο Σπανούλης δεν το έβαλε κάτω. Ένιωθε ότι μπορεί να βοηθήσει. Γι’ αυτό αποφάσισε να παραμείνει στις επάλξεις και υπέγραψε νέο συμβόλαιο για 1 ακόμα χρόνο (τον φετινό).

Αυτό φαίνεται ότι θα κάνει ξανά.

Οι νέοι ρόλοι τους

Οι Σπανούλης και Πρίντεζης, βέβαια, θα έχουν άλλους ρόλους πια στη ομάδα, καθώς κανείς δεν μπορεί να νικήσει τον χρόνο. Ο Σπανούλης οδεύει προς τα 38 και ο Πρίντεζης είναι πια στα 35.

Οι ρόλοι τους στη νέα σεζόν θα έχουν διαφορές από τα προηγούμενα χρόνια. Θα παίζουν όσο χρειάζεται και όποτε χρειάζεται, θα βγαίνουν μπροστά στις δύσκολες στιγμές και φυσικά θα «κρατάνε» τα αποδυτήρια.

Οσο για το αν το λέει η καρδιά τους ακόμα. Μα φυσικά. Έδειξαν και φέτος ότι τα κότσια τους κρατάνε καλά. Ο Πρίντεζης έπαιξε 25 ματς στην Euroleague με μέσο όρο 11,8 πόντους (με 55,4% στα δίποντα, 37,1% στα τρίποντα), 4,3 ριμπάουντ, 1,5 ασίστ σε 25΄.02΄΄.

Ο Σπανούλης έπαιξε 20 ματς με μ.ο. 11,3 πόντους (με 58,1% στα δίποντα και 28,6% στα τρίποντα), 4,6 ασίστ, 1,2 ριμπάουντ.

 

ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ