Έναν αλλα πολύ μεγάλο πονοκέφαλο έχει ο Γιώργος Μπαρτζώκας ενόψει της αυριανής (28/1, 21:00) μάχης με την Barcelona στο ΣΕΦ στην 23η Αγωνιστική της Euroelague. Η… σκοτούρα του προπονητή του Ολυμπιακού έχει να κάνει με τον Sasha Veznkov. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού είναι αμφίβολος για το ματς.

Ο Sasha Vezenkov λαιπωρείται από ένα αιμάτωμα στο δεξιό του γόνατο. Ο παίκτης του Ολυμπιακού έτσι δεν προπονήθηκε σήμερα και έμεινε στα πιτς. Η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί αύριο και εκεί θα ξεκαθαρίσει μια και καλή αν θα ενισχύσει την ομάδα στο ματς με τους μπλαουγκράνα.

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από 2 σερί ήττες (από Zalgiris, Armani) και θέλει τη νίκη για να μην χάσει κι άλλο έδαφος από την μάχη της 8άδας. Βέβαια η Barcelona είναι ένας πανίσχυρος αντίπαλος. Αυτό, όμως, δεν λέει τίποτα στους «ερυθρόλευκους», που στον πρώτο γύρο είχαν κάνει… κηδεία στους Καταλανούς και τους είχαν κερδίσει μέσα στην Βαρκελώνη.

Αν πάντως, ο Vezenkov δεν παίξει, τότε αυτό θα είναι ένα σημαντικό «μείον» για την ομάδα, καθώς ο 25χρονος φόργουορντ αποτελεί μια από τις σταθερές αξίες του Ολυμπιακού φέτος.

Ο Vezenkov έχει παίξει ως τώρα 21 ματς με την ομάδα στην Euroleague και έχει μέσο όρο 9,1 πόντους (με 41,6% στα τρίποντα και 45,5% στα δίποντα), 4,7 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 20΄.03΄.

Ο 25χρονος παίκτης μάλιστα έκανε μεγάλη εμφάνιση στην χθεσινή ήττα από την Armani στο Μιλάνο, καθώς πέτυχε ένα εμφατικό double – double. Έβαλε 18 πόντους (με 2/2 βολές, 2/6 δίποντα και 4/10 τρόποντα), πήρε 10 ριμπάουντ, ενώ είχε ακόμα 2 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 32΄.55΄΄.