Ο Κώστας Σλούκας επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του στον Ολυμπιακό και ο Πειραιάς και το ΣΕΦ θα είναι ξανά η Γη της Επαγγελίας του. Ο «Σλούκι Λουκ» επέστρεψε στον Ολυμπιακό… καβάλα στ’ άλογο και μάλιστα φορώντας τα αστέρια του νέου «στρατηγού» της ομάδας. Ο Σλούκας έρχεται ως ηγέτης της νέας εποχής του Ολυμπιακού.

Μιας εποχής στην οποία ο μυθικός παίκτης της ομάδας, Βασίλης Σπανούλης, θα είναι μεν εκεί στη νέα σεζόν, αλλά θα είναι ένα βήμα πιο πίσω.

Ο 30χρονος γκαρντ έδειξε στην Φενέρ ότι μπορεί να είναι ηγέτης και αυτόν τον ρόλο, αλλά στον μέγιστο βαθμό πλέον θα έχει στους «ερυθρόλευκους». Από την άλλη, ξέρει καλά τον Ολυμπιακό.

Μέσα σε όλα, έχει πια τις… ευλογίες του Σπανούλη. Η αλήθεια είναι πως όταν ο Σλούκας έφυγε το 2015 το πρόβλημα ήταν πως δεν μπορούσε να είναι ο απόλυτος μπροστάρης, καθώς υπήρχε μπροστά του ο «Kill Bill». Μα το είχε πει και ο ίδιος ο «Σλούκι Λουκ» αυτό τότε όταν έκλεισε στην Φενέρ, καθώς είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν έφυγε για τα λεφτά: «Είναι μια απόφαση που λήφθηκε αποκλειστικά και μόνο με αγωνιστικά κριτήρια».

Πλέον όμως, ο Σπανούλης είναι εκεί δίπλα του.

Τι μπορεί να δώσει στην ομάδα

Ο Σλούκας είναι ο παίκτης που χρειαζόταν ο Ολυμπιακός για την επόμενη μέρα. Μπορεί να είναι ο ηγέτης, ο «εγκέφαλος» της ομάδας στο παρκέ. Μπορεί να οργανώσει ιδανικά, να τρέξει την ομάδα, να δώσει ρεσιτάλ στο πικ ‘εν ρολ, κάτι που θα γίνει σήμα κατατεθέν των «ερυθρολεύκων» στη νέα σεζόν.

Μα πάνω απ’ όλα μπορεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά στα δύσκολα.

Τι μπορεί να πάρει ο Σλούκας από τους συμπαίκτες του

Ο Σλούκας θα έχει δίπλα του τους εμβληματικούς αρχηγούς, Σπανούλη, Πρίντεζη, έχει τον Παπανικολάου, έχει ξένους που μπορούν να τον συμπληρώσουν σε κάποια σημεία που υστερεί π.χ. στην άμυνα (βλέπε: Jenkins), έχει ψηλούς να παίξει πικ ‘εν ρολ (Ellis, Martin, Jean Charles), έχει σουτέρ για να πασάρει στο τρίποντο (McKissic, ή ακόμα και Vezenkov, Harrison, Λαρεντζάκης, Παπανικολάου). Εχει μια ομάδα που μπορεί μαζί της να κάνει μεγάλα πράγματα.