Ο πέλεκυς του Αθλητικού Δικαστή του ΕΣΑΚΕ έπεσε βαρύς στο κεφάλι του Ολυμπιακού. Το μονομελές δικαιοδοτικό όργανο εκδίκασε την υπόθεση της αποχώρησης της ομάδας από το ΟΑΚΑ στο επεισοδιακό ντέρμπι του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό βάσει του πειθαρχικού δικαίου του ΕΣΑΚΕ (αν την εκδίκαζε βάσει του πειθαρχικού δικαίου της ΕΟΚ ή της προκήρυξης της Ομοσπονδίας για το φετινό Κύπελλο η ποινή θα ήταν -1 βαθμοί ή -2) και έριξε «βαριά καμπάνα» (αφαίρεση 6 βαθμών από το πρωτάθλημα) στους ερυθρόλευκους.

Ο Ολυμπιακός έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση στο ΑΣΕΑΔ για μείωση της ποινής, αλλά οι ερυθρόλευκοι δεν ανακοίνωσαν σήμερα το αν θα προσφύγουν στο Ανώτατο Συμβούλιο. Οι άνθρωποι του συλλόγου θα πάρουν την απόφασή τους την Δευτέρα (18/2). Όλα δείχνουν όμως, ότι θα κάνουν έφεση.

Αν βέβαια γίνει αυτό, τότε ίσως κάποιοι να πουν ότι η ομάδα κάνει πίσω από την αρχική της θέση να πάει το θέμα ως το τέλος και να μην οπισθοχωρήσει με τίποτα. Ο Ολυμπιακός έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα κατέβει να παίξει στα ματς με τον Παναθηναϊκό αν οι αγώνες αυτοί δεν γίνουν με ξένους διαιτητές, ενώ δεν θα παίξει και σε ματς της Α1 στα οποία θα έχουν κληθεί να τα διευθύνουν κάποιος ή κάποιοι εκ των Αναστόπουλου (ζήτησε μέσω επιστολής που έστειλε στην ΚΕΔ/ΕΟΚ να μην σφυρίζει σε παιχνίδια μέχρι νεωτέρας), Παναγιώτου, Μάνου, οι οποίοι σφύριξαν το επίμαχο ντέρμπι. Από την άλλη,  ο Ολυμπιακός θεωρεί σωστή την στάση του να φύγει από το ΟΑΚΑ στο ματς του Κυπέλλου. Ετσι αν κάνει έφεση θα φανεί σαν να μην στηρίζει την θέση του.

Τα πράγματα όμως, δεν είναι έτσι σύμφωνα με τους ερυθρόλευκους. Η ομάδα δεν θέλει να κάνει πίσω με τίποτα. Από την άλλη, όμως, θεωρεί ότι συντρέχουν λόγοι νομιμότητας και αυτό την οδηγεί στο να κάνει έφεση.