Προσθήκες ξένων με… υποχρεωτική αιτία κάνει ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι ανακοίνωσαν χθες (13/4) την απόκτηση του Ουίλ Τσέρι, για να αντικαταστήσουν τον Μπριάντε Ουέμπερ, ενώ αναμένεται να κάνουν άλλη μια προσθήκη ξένου όταν λυθεί και επίσημα το συμβόλαιο του Αξέλ Τουπάν. Η προσθήκη αυτή θα γίνει όπως όλα δείχνουν… εκ των έσω, καθώς στην πρώτη ομάδα θα ανέβει το μεγάλο ταλέντο της ομάδας, ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι, ο οποίος έπαιζε στην Εφηβική ομάδα, έχει παίξει με τους ερυθρόλευκους και στη Ευρωλίγκα (δεν υπάρχει εκεί περιορισμός στον αριθμό των ξένων), αλλά δεν μπορεί να παίξει ως Ελληνας στην Α1 καθώς είναι Σέρβος.

Οι προσθήκες ήταν… υποχρεωτικές για την ομάδα, λόγω του κανονισμού πρωταθλήματος του ΕΣΑΚΕ, που αναφέρει ότι μια ομάδα πρέπει να τελειώνει την σεζόν στην Basket League με τον αριθμό των ξένων που την ξεκίνησε, αλλιώς υπάρχει πρόστιμο (20.000 ευρώ).

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την σεζόν με 6 ξένους τους Μιλουτίνοφ, Τίμα, Τουπάν, ΛεΝτέι, Ουίλιαμς-Γκος, Στρέλνιεκς και πρέπει να την τελειώσει με 6. Μετα τα διαζύγια με Τουπάν, Ουέμπερ, η ομάδα έμεινε με 4 ξένους, Μιλουτίνοφ, ΛεΝτέι, Ουίλιαμς-Γκος, Στρέλνιεκς, ο Τσέρι αποκτήθηκε για την 5η θέση των ξένων και την 6η θα πάρει πιθανότατα ο Ποκουσέφσκι.

Ο Ολυμπιακός, βέβαια, ήθελε και να ενισχυθεί. Οσο κι αν λέει ότι η σεζόν δεν τον ενδιαφέρει και δεν θα κατέβει να παίξει σε άλλο ματς με τον Παναθηναϊκό, το ρόστερ είχε αποδυναμωθεί (μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Σπανούλη, που χάνει την σεζόν, την παρατεταμένη παρουσία του Στρέλνιεκς στα «πιτς» και τα διαζύγια) και το σοκ της ήττας από το Περιστέρι ήρθε να χτυπήσει «καμπανάκι» και να “φωνάξει” ότι η ομάδα έπρεπε να ενισχυθεί για να μην ζήσει κι άλλες τέτοιες δύσκολες στιγμές.