Ο Ολυμπιακός θα πάει στην Ρόδο για το αυριανό παιχνίδι (15/12, 15:15) με τον Κολοσσό χωρίς τον «αρχηγό» και τον «υπαρχηγό» του. Ο Ντέιβιντ Μπλατ αποφάσισε να δώσει ανάσες στους Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη ενόψει της διαβολοβδομάδας που έρχεται στην Ευρωλίγκα και των ελληνοϊσπανικών μαχών με Μπαρτσελόνα (18/12 στην Βαρκελώνη) και Γκραν Κανάρια (20/12 στο ΣΕΦ). Ετσι οι δυο παίκτες θα μείνουν στον Πειραιά για να ξεκουραστούν και να μπουν «φρέσκοι» στις αναμετρήσεις με τους Ισπανούς.

Ο Μπλατ θα πάρει στην αποστολή στις θέσεις των Σπανούλη και Πρίντεζη, τον 17χρονο Γιώργο Τσουμάνη (θα είναι στην 12άδα για πρώτη φορά φέτος), αλλά και τον Βασίλη Τολιόπουλο, παρά το ότι ο ερυθρόλευκος γκαρντ είχε χτυπηθεί από γαστρεντερίτιδα.

Γιατί χρειάζονταν την ανάσα

Οι Σπανούλης και Πρίντεζης χρειάζονταν απαραίτητα αυτή την ανάσα, καθώς παίζουν αρκετά στα μεγάλα ματς της ομάδας στην Ευρωλίγκα. Ο Πρίνετζης παίζει περισσότερο στη Ευρωλίγκα από κάθε άλλο παίκτη της ομάδας και μένει κατά μέσο όρο στο παρκέ 25΄.54΄΄.

Από αλλη ο Σπανούλής είναι ο τρίτος παίκτης της ομάδας (ο δεύτερος είναι ο Ουίλιαμς-Γκος με 24΄.59΄΄) σε χρόνος συμμετοχής στα ματς της Ευρωλίγκας και παίζει 24΄.41΄΄. Οι δυο ηγέτες της ομάδας δεν είναι πια… έφηβοι και έτσι πρέπει πάση θυσία να ξεκουράζονται όποτε αυτό είναι εφικτό.