Η άμυνα ήταν το “κλειδί” του Ολυμπιακού όλη τη χρονιά, αυτή ήταν και στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τη Monaco. Και με το παραπάνω. Οι Μονεγάσκοι μπορούν να το επιβεβαιώσουν.

Η ομάδα του Sasa Obradovic ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο με την καλύτερη επίθεση σε όλη την EuroLeague. Η Monaco σκόραρε 84 πόντους κατά μέσο όρο, περισσότερους δηλαδή από τη Real, την Barcelona, την Anadolu Efes και φυσικά τον Ολυμπιακό. Στο πρώτο παιχνίδι του ΣΕΦ πέτυχε 30 λιγότερους (54)!

Παρακολουθήστε απλά γιατί…

Μέχρι πρότινος η χειρότερη φετινή επιθετική επίδοση της Monaco στην EuroLeague ήταν οι 65 πόντοι της 14ης αγωνιστικής απέναντι στην Armani Milano, όσους είχε βάλει πάντως και στην πρώτη φετινή επίσκεψή της στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (86-65). Ένα γήπεδο που μάλλον δεν της “πηγαίνει”, αν κρίνουμε ότι έχει πλέον 0-2 εκεί μέσα με 19 πόντους διαφορά κατά μέσο όρο. Ένας λόγος που είναι αρκετός, ώστε να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη ευδαιμονία στους “ερυθρόλευκους” για τη συνέχεια της σειράς…

Σε ατομικό επίπεδο ένας σημαντικός παράγοντας στο συγκεκριμένο ματς, το πρώτο της σειράς, ήταν και ο Thomas Walkup. Ο Αμερικανός έδειξε γιατί τον απέκτησε ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι του 2021. Μα για την άμυνά του φυσικά… Ο Walkup ήταν καταπληκτικός σε αυτόν τον τομέα πάνω στον Mike James, κάτι που δεν φαίνεται μόνο από τα τέσσερα κλεψίματα που έκανε, ισοφαρίζοντας το ατομικό του ρεκόρ, αλλά (πρωτίστως) και από τους 10 πόντους, τις 4 ασίστ και τα 4 λάθη που είχε ο σούπερ σταρ της Monaco.

Με τέτοια άμυνα, ο Ολυμπιακός δεν έχει να φοβάται τίποτα σε αυτή τη σειρά. Εκτός φυσικά από τον ίδιο του τον εαυτό…