Ο Ολυμπιακός θα αναχωρήσει σε λίγη ώρα για τη Βαρκελώνη, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει αύριο (21.45) στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας, την Μπαρτσελόνα. Οι “ερυθρόλευκοι” θέλουν να συνεχίσουν με νίκη τις υποχρεώσεις τους στη διοργάνωση και τόσο ο ρόλος του Βασίλη Σπανούλη, όσο και ο ρόλος του Βαγγέλη Μάντζαρη αναμένεται να καθορίσουν πολλά στην εξέλιξη του αγώνα με την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ.

Χθες γράψαμε ότι η “φροντ λάιν” των δύο ομάδων θα παίξει σημαντικό ρόλο στο συγκεκριμένο παιχνίδι και όντως θα παίξει, αλλά υπάρχουν και δύο παίκτες οι οποίοι μπορούν να πάρουν από μόνοι τους ένα παιχνίδι και αυτοί είναι οι Βασίλης Σπανούλης και Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Έτσι πολλά αναμένεται να κριθούν και από το αν θα βρεθούν σε καλή μέρα οι δύο συγκεκριμένοι παίκτες ή ένας από τους δύο.

Ο αρχηγός της ομάδας του Πειραιά είναι ο πρώτος σκόρερ του συλλόγου στην Ευρωλίγκα με 16,3 πόντους μέσο όρο και σίγουρα ο Γιώργος Μπαρτζώκας περιμένει πολλά από τον φυσικό ηγέτη των Πρωταθλητών Ευρώπης. Εξάλλου, πέρυσι στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης ήταν αυτός που “σκότωσε” την Μπαρτσελόνα με 21 πόντους και 6 ασίστ και όλοι στο στρατόπεδο των “ερυθρολεύκων” θα ήθελαν από τον Σπανούλη να πραγματοποιήσει και πάλι μία ανάλογη εμφάνιση. Αν όμως, ο διεθνής γκαρντ δεν βρεθεί σε καλή μέρα, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν αρκετά για την ομάδα του Πειραιά στον επιθετικό τομέα. Και αυτό θα προσπαθήσει να κάνει και ο Τσάβι Πασκουάλ, να βγάλει δηλαδή εκτός ρυθμού τον “Kill Bill“, καθώς πάνω του αναμένεται να πάει ο Βίκτορ Σάδα, ο οποίος είναι εξαιρετικός αμυντικός.

Όπως έχει όμως η Μπαρτσελόνα τον παίκτη που αναμένεται να βάλει πάνω στον Σπανούλη, προκειμένου να του… χαλάσει το παιχνίδι, έτσι έχει και ο Ολυμπιακός για να “χαλάσει” το παιχνίδι του Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ο οποίος παίζει σε επιλεγμένα παιχνίδια φέτος. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Βαγγέλη Μάντζαρη, ο οποίος είχε αναλάβει τον συγκεκριμένο ρόλο και στην Κωνσταντινούπολη πέρυσι. Ο Έλληνας γκαρντ έχει συνηθίσει πλέον στις… ειδικές αποστολές και σίγουρα αν του δοθεί η οδηγία να κυνηγήσει τον Ναβάρο σε όλο το γήπεδο, θα δυσκολέψει το παιχνίδι του Ισπανού, όπως έχει κάνει άλλωστε και με άλλα μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού μπάσκετ.