Η ανακοίνωση της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού από τον Ντέιβιντ Μπλατ έγινε πριν λίγες ώρες, αλλά ο Αμερικανοϊσραηλινός προπονητής έχει σηκώσει ήδη τα μανίκια και έχει πιάσει δουλειά. Μάλιστα το πρώτο βήμα του νέου σχεδιασμού που έχει κάνει ο 59χρονος προπονητής έγινε άμεσα. Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε και επίσημα ότι ο σύλλογος έκανε χρήση του όρου option out που υπήρχε στο συμβόλαιό του Μπράιαν Ρόμπερτς και έτσι ο Αμερικανός έμεινε ελεύθερος από τους ερυθρόλευκους. 

Ο 31άχρονος πρώην πλέον γκαρντ του Ολυμπιακού που ήρθε στην Ελλάδα μετά βαΐων και κλάδων λόγω της θητείας του στο ΝΒΑ, είχε υπογράψει συμβόλαιο για «1 + 1» χρόνια. Στο συμβόλαιο όμως, υπήρχε όρος option out… υπέρ του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν τελικά χρήση του όρου – προφανώς με εντολή Μπλατ, που έκρινε ότι ο Ρόμπερτς δεν ταίριαζε στην νέα φιλοσοφία που θέλει να φέρει στην ομάδα – και ο Αμερικανός αποτελεί πλέον παρελθόν για τους Πειραιώτες.

Ο Ρόμπερτς είχε φέτος μέσο όρο 6.9 πόντους, 1.7 ριμπάουντ, 1.4 ασίστ σε 32 αγώνες στην Ευρωλίγκα, ενώ στην Basket League έπαιξε σε 34 ματς και είχε μ.ο. 8.2 πόντους, 2.1 ριμπάουντ, 2.2 ασίστ.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός για τον Ρόμπερτς:

«Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ενημέρωσε τον Μπράιαν Ρόμπερτς ότι θα κάνει χρήση του όρου opt out που έχει στο συμβόλαιο του. Του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα του».

Τελείωσε και ο Μπράουν

Παρελθόν (αυτό είχε αποφασιστεί εδω και καιρό) για την ομάδα αποτελεί και ο Μπόμπι Μπράουν, ο οποίος αποχαιρέτησε τον Ολυμπιακό με ανάρτησή του στα social media στην οποία ο Αμερικανός γκαρντ τόνιζε: “Ευχαριστώ @olympiacosbc”