Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ μέσω του μπλογκ που διατειρεί στην επίσημη σελίδα της Ευρωλίγκας στάθηκε στις πολύ σημαντικές νίκες του Ολυμπιακού κόντρα σε ΤΣΣΚΑ και Νίζνι αλλά και στο παιχνίδι κόντρα στην Μάλαγα (27/02), ενώ τόνισε πως από εδώ και πέρα αρχίσει η… διασκέδαση!

«Καταφέραμε να… κλέψουμε τη νίκη από τη Νίζνι ακριβώς πριν τη διακοπή. Ένα κλέψιμο της μπάλας του Βασίλη Σπανούλη ήταν καθοριστικό. Είχαν την ευκαιρία να σκοράρουν lay up, αλλά αυτός έτρεξε πίσω, βούτηξε στο παρκέ και πήρε την κατοχή της μπάλας. Αυτή ήταν η φάση που μας έδωσε τη νίκη. Και στη συνέχεια πάσαρε στον Οθέλο (Χάντερ) για το κάρφωμα. Αυτές οι δύο φάσεις ήταν τα κλειδιά της νίκης μας. Το έχουμε πει πολλές φορές, ο Σπανούλης είναι ο ηγέτης μας και το δείχνει κάθε χρόνο. Είναι ηγέτης και αρκεί να ρίξετε μία ματιά πως παίζει στα Final 4. Μπορεί να πάρει ένα παιχνίδι μόνος του, ποτέ δε ξέρεις πόσο καλός μπορεί να είναι.

Δεν ήταν εύκολο να νικήσουμε τη Νίζνι. Δύσκολο παιχνίδι. Προέρχονταν από ήττα στην παράταση με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ. Σκληρή ομάδα με πλούσιο επιθετικό ταλέντο. Είναι δύσκολο να την παίξεις καλή άμυνα διότι απλώνονται στη γραμμή του τριπόντου και έχουν τον Παρακχούσκι μέσα στη ρακέτα που είναι εκπληκτικός στα τελειώματα των φάσεων. Σπουδαία νίκη για μας.

Νικήσαμε και την ΤΣΣΚΑ στο γήπεδό μας και ήμασταν οι πρώτοι που το καταφέραμε στην Ευρωλίγκα. Παίξαμε καταπληκτικά στη δεύτερη περίοδο. Εφαρμόσαμε το πλάνο μας στο ακέραιο. Και αυτοί έχουν πλούσιο επιθετικό ταλέντο. Όλοι οι παίκτες τους μπορούν να σκοράρουν 20 πόντους σε κάποιο ματς. Τους παίξαμε καταπληκτική άμυνα όμως. Το γήπεδο μας ήταν γεμάτο και αυτό πάντα βοηθάει, μας δίνουν ενέργεια οι οπαδοί μας. Ο δεύτερος γύρος του Top 16 ξεκινά και πρέπει να πάρουμε κι άλλες νίκες. Αρχικά θέλουμε να προστατεύσουμε την έδρα μας και μετά να σκεφτούμε κάποιες εκτός έδρας νίκες. Είμαστε σε καλή θέση, αλλά έχουμε δύσκολο πρόγραμμα. Εμείς πρέπει να παίζουμε όσο καλύτερα γίνεται κάθε βραδιά Ευρωλίγκας.

Η Ουνικάχα παίζει με την πλάτη στον τοίχο και θα έρθει να πολεμήσει, δεν έχει τίποτα να χάσει και χωρίς πίεση. Όταν δεν υπάρχει άγχος τα σουτ μπαίνουν ευκολότερα. Είναι πολύ καλή ομάδα και πρωτοπόρος στο ισπανικό πρωτάθλημα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Ο όμιλος είναι δύσκολος και δεν μπορούμε να επαναπαυόμαστε. Δεν υπάρχουν εύκολα ματς πλέον.

Το πιο σημαντικό είναι πως είμαστε όλοι υγιείς εκτός από τους δύο νεαρούς Παπαπέτρου και Αγραβάνη. Πολύ σημαντικό. Πέρυσι τέτοια εποχή είχαμε πολλά προβλήματα υγείας, μας έλειπαν παίκτες. Η υγεία είναι πολύ σημαντικό σε αυτή τη χρονική περίοδο.

Είναι πολύ ωραίο να βλέπω συμπαίκτες μου στο Top 10 της Ευρωλίγκας κάθε εβδομάδα. Υπάρχουν μπόλικες αθλητικές ικανότητες και μπορεί να βγουν πολλά alley oops ή κοψίματα. Αυτό είναι ευχάριστο και για τον κόσμο που έρχεται στο γήπεδο και συχνά παρακολουθεί ωραίες φάσεις. Ο Γιαν Βέσελι είναι πάντα στο Top 10. Κάθε εβδομάδα θα κάνει ένα εντυπωσιακό κάρφωμα. Υποστηρίζω τις ομάδες στις οποίες αγωνίζονται τόσο θεαματικοί παίκτες.

Φέτος προσπαθώ να μιλάω λίγα ελληνικά. Μαθαίνω καθημερινά. Καταλαβαίνω σχεδόν τα πάντα και απλά χρειάζομαι αυτοπεποίθηση για να μιλάω κι εγώ. Γνωρίζω πολλές λέξεις, αλλά είναι κάπως δύσκολο να τις βάλω σε μία πρόταση. Δύσκολη γλώσσα τα ελληνικά. Έχει πολλούς κανόνες και περίπλοκους. Πάντως μιλούν πολύ καλά Αγγλικά στην Ελλάδα. Σημαντικό για μένα και αυτό.

Έχει φτάσει η ώρα της διασκέδασης, η ώρα για ανταγωνιστικά ματς. Παίζεις για να πας στα play offs και το Final 4. Για αυτό παίζουμε. Αυτό κυνηγάμε όλη τη σεζόν. Δεν υπάρχει εβδομάδα ξεκούρασης. Κάθε ματς στην Ευρωλίγκα είναι πιο δύσκολο από το προηγούμενο. Το επόμενο ματς είναι πάντα πιο σημαντικό».