Ο Ολυμπιακός κατάφερε να προκριθεί στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας και μάλιστα να έχει και το πλεονέκτημα της έδρας απέναντι στην Εφές Αναντόλου στους “8” του θεσμού. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα με τη Χίμκι ο Κώστας Παπανικολάου, με δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα στάθηκε στο γεγονός πως η ομάδα του πέτυχε τον στόχο, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως το πλεονέκτημα της έδρας δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία.

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, ο “Παπ” υπογράμμισε: “Αυτό που μας ενδιέφερε από την αρχή, πριν καν ξεκινήσει το παιχνίδι ήταν να παίξουμε καλά και να προκριθούμε στην επόμενη φάση του θεσμού. Δεν σκεφτόμασταν τον επόμενο αντίπαλο, δεν διαλέγουμε, δεν μας ενδιαφέρουν αυτά. Όποιος κάνει σχέδια, ο Θεός γελάει μαζί του. Αυτό που θέλαμε το πήραμε. Πήραμε τη νίκη και βλέπουμε για τη συνέχεια”.

Για την προσωπική του απόδοση, είπε: “Δόξα τον Θεό, είμαι πολύ χαρούμενος γιατί τα καταφέραμε. Δεν έχει απολύτως καμία σημασία το τι κάνει ο Παπανικολάου, ή ο Σπανούλης, ή οποιοσδήποτε άλλος. Το μόνο που μετράει είναι να κερδίζει ο Ολυμπιακός και δεν έχει σημασία ποιος θα είναι ο καλύτερος παίκτης, αφού όλοι δουλεύουμε σκληρά και το αξίζουμε”.

Για την τακτική του αγώνα: “Τακτικά πιστεύω ότι είχαμε πολύ καλές αλληλοκαλύψεις και πολλές βοήθειες στα ριμπάουντ με αποτέλεσμα να ανανεώνουμε πολλές επιθέσεις. Ήμασταν επίσης αποτελεσματικοί στην άμυνα αν και κάναμε κάποια λάθη κατά τη διάρκεια του αγώνα. Κάτι φυσιολογικό πάντως, μιας και είναι λογικό κάπου να χάνεις τον δρόμο σου όταν αντιμετωπίζει έναν τόσο καλό αντίπαλο όπως η Χίμκι. Όμως δείξαμε χαρακτήρα και καταφέραμε να πάρουμε μια σπουδαία νίκη”.

Όσο για το πλεονέκτημα της έδρας και τον αντίπαλο στους “8” που είναι η Εφές, δήλωσε: “Όπως είπαμε ο στόχος μας ήταν η 8άδα και η όλη αυτή προσπάθεια ανταμείβεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όσο για το πλεονέκτημα δεν έχει να λέει. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, δεν σημαίνει τίποτα το ότι έχουμε το πλεονέκτημα”.

Από την πλευρά του ο Κάιλ Χάινς, υπογράμμισε: “Η ομάδα είναι σε πολύ κατάσταση και πήρε τη νίκη στο σημερινό ματς με την Xίμκι. Έχει πλεονέκτημα για τους προημιτελικούς. Τώρα θα δούμε την επόμενη εβδομάδα με την Εφές Αναντόλου. Πρέπει να ετοιμαστούμε γι’ αυτό το παιχνίδι για την επόμενη μέρα του Ολυμπιακού“.