Ο Κώστας Παπανικολάου ξεκαθάρισε πως ο Ολυμπιακός δεν μπαίνει στη λογική να κοιτάζει από τώρα τις διασταυρώσεις για τα πλέι οφ της Euroleague.

Μετά την νίκη του Ολυμπιακού επί της Ζαλγκίρις ο Κώστας Παπανικολάου έκανε δηλώσεις στην κάμερα της «ΕΡΤ» λεγόντας συγκεκριμένα:

«Είναι ένα κομμάτι της ιστορίας του Ολυμπιακού. Όσες νίκες και όσους τίτλους κι αν πάρει ο σύλλογος είναι δύσκολο να απαλύνουμε τον πόνο των οικογενειών. Ήρθε η νίκη, χωρίς την καλή εμφάνιση. Είχαμε έναν δύσκολο αντίπαλο. Αμυντικά κάναμε καλή δουλειά. Επιθετικά μπορούσαμε να διαβάσουμε κάποιες φάσεις καλύτερα. Η Ζαλγκίρις είναι μια καλοδουλεμένη ομάδα, που μπορεί να σου δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι και καλύτεροι. Ένας καλός προπονητής μπορεί να ηρεμήσει την ομάδα και να της δώσει αυτό που χρειάζεται. Πρέπει και εμείς να έχουμε συγκέντρωση. Δώσαμε επιθετικά ριμπάουντ σε αυτή την ομάδα, δεν μπορείς να το κάνεις αυτό. Δεν παίζουμε μόνοι μας, αλλά πρέπει να κάνεις καλή δουλειά στα ατού τους».

Για την εντυπωσιακή φάση του με τον ίδιο να κόβει τον Αουγκούστο Λίμα, είπε: «Ελπίζω να το χάρηκε ο κόσμος. Ήταν μια όμορφη φάση, σημαντικό ήταν ότι δεν δεχθήκαμε τους δύο πόντους. Μπορούσε να μου κάνει poster και να λέμε άλλα».

Για τη νίκη επί της Νταρουσάφακα ανέφερε: «Δεν κοιτάμε τι κάνουν οι άλλοι, κοιτάμε τι κάνουμε εμείς. Θέλουμε να παλεύουμε σε κάθε ματς για τη νίκη και να δούμε στο τέλος εμείς τι κάναμε. Δεν περιμένουμε να μας δώσει κάποιος αντίπαλός μας ένα αποτέλεσμα. Η Φενέρμπαχτσε είναι εξαιρετική ομάδα, έχει καλή ατμόσφαιρα στην έδρα της. Πρέπει να καθαρίσουμε το μυαλό μας και να προετοιμαστούμε για δύο δύσκολα ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ξεκινάμε με τον Κολοσσό και μετά θα δούμε τι θα γίνει με την Φενέρμπαχτσε».

Ενώ στην συνέχεια σχολίασε για το DNA που έχει η ομάδα του: «Αυτό είναι το dna της ομάδα μας. Μπορεί να έχουμε τραυματίες και κάποιος θα βγει ένα βήμα παραπάνω. Το θέμα είναι στο τέλος να παίρνουμε το ροζ φύλλο, είτε με μία έλλειψη, είτε με δέκα».

Τέλος, σε ερώτηση που του έγινε για τις διασταυρώσεις και τα πλέι οφ, υποστήριξε: «Δεν σκεφτόμαστε τα πλέι οφ, δεν είμαστε ομάδα που κοιτάει διασταύρωση. Όποιος αντίπαλος κι αν έρθει… Αν είναι ο Παναθηναϊκός, ας είναι, δεν το κοιτάμε αυτό».