Ο Κώστας Παπανικολάου έκανε δηλώσεις ενόψει της αυριανής αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε, αναφέροντας πως η τουρκική oμάδα διαθέτει πλούσιο επιθετικό ταλέντο, ενώ ταυτόχρονα στάθηκε στην επιστροφή των Σλούκα, Άντιτς, Ομπράντοβιτς στην Ελλάδα για το ερχόμενο ματς.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το ματς με τη Φενέρμπαχτσε:  «Tο πρέπει υπάρχει σε όλα τα παιχνίδια σε αυτή τη νέα Euroleague. Είναι ένα εντός έδρας παιχνίδι και είναι πολύ σημαντικό να κρατάς ανέπαφη την έδρα σου. Έχουμε χάσει ήδη δύο παιχνίδια στο ΣΕΦ και δεν θέλουμε να χάσουμε κι άλλο. Παίζουμε απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα με παίκτες υψηλού επιπέδου και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να δώσουμε τα πάντα για να πάρουμε τη νίκη μετά την ήττα από την Μπάμπεργκ».

Για τον τρόπο παιχνιδιού των Τούρκων:  «H Φενέρμπαχτσε διαθέτει πλούσιο επιθετικό ταλέντο. Έχει δύο γκαρντ που μπορούν να δημιουργήσουν και να σκοράρουν από το pick ‘n’ roll και έχει πολλούς τρόπους για να σκοράρει μέσω της δημιουργίας των γκαρντ της. Επίσης παίζει και με τους ψηλούς κι έχει ένα γεμάτο παιχνίδι επιθετικά παιχνίδι. Πρέπει από το πρώτο λεπτό να είμαι πάρα πολύ προσηλωμένοι στην άμυνά μας για να μην τους δώσουμε εύκολα καλάθια και να μην τους αφήσουμε να κάνουν το παιχνίδι τους. Μέσα από την καλή μας άμυνα μπορούμε να βρούμε την ευκαιρία να τρέξουμε στο γήπεδο, όπως μας αρέσει να κάνουμε στα εντός έδρας παιχνίδια».

Για την επιστροφή των Κώστα Σλούκα, Πέρο Αντιτς και Ζέλικο Ομπράντοβιτς:  «Με τον Κώστα έχουμε μεγαλώσει μαζί, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Η φιλία και η αγάπη που έχουμε δεν χωρούν αμφισβήτησης, αλλά την αύριο (29/12) έχουμε ένα παιχνίδι που θέλουμε να κερδίσουμε. Στο γήπεδο δεν χωρούν φιλίες. Εμείς θα κοιτάξουμε να κάνουμε την δουλειά μας, όσο καλύτερα μπορούμε. Ο Κώστας, ο Πέρο και ο Ομπράντοβιτς είναι γνώριμα πρόσωπα λόγω της παρουσίας τους στην Ελλάδα, αλλά δεν νομίζω πως υπάρχει κάποια διαφορά».