Ο Κώστας Παπανικολάου, με δηλώσεις του στο ΣΠΟΡ FM 94.6, αναφέρθηκε στην επιστροφή του στους «ερυθρόλευκους», στη νίκη τους στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά και τη δύσκολη αποστολή τους στο γήπεδο την Ρεάλ Μαδρίτης για την 5η αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκας (28/01, 21.45).

Αναλυτικά:

Για το πώς αισθάνεται που επέστρεψε: «Γνώριζα πώς θα έχει η κατάσταση ερχόμενος εδώ. Είμαι χαρούμενος που είμαι στο περιβάλλον της ομάδας. Ακόμα κι όταν δεν παίζεις είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεσαι στα δρώμενα και τις δραστηριότητες της ομάδας και να στηρίζεις την προσπάθεια που γίνεται, ακόμα κι αν δεν μπορείς να είσαι στο παρκέ, που είναι η δουλειά μας».

Για τις ομοιότητες και διαφορές με την προηγούμενη παρουσία του στον Ολυμπιακό: «Πολλά πράγματα δεν έχουν αλλάξει. Από το σταφ και τον τρόπο που η ομάδα χειρίζεται καταστάσεις, μέχρι και τον τρόπο που δουλεύει ο κόουτς, ο οποίος ήταν και παλιότερα στην ομάδα. Βρέθηκα σε γνώριμα λημέρια και ένιωσα άνετα από την πρώτη ημέρα κι αυτό είναι το πιο σημαντικό στην προσαρμογή ενός αθλητή σε μια νέα αρχή».

Για το πώς βίωσε ως θεατής το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ: «Μακάρι να μπορούσα να παίξω. Ξέρουμε πόσο μετρούν τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για τους φιλάθλους και την ομάδα. Είναι από τα μεγαλύτερα ντέρμπι στην Ευρώπη. Ένιωσα πολύ καλά και είμαι χαρούμενος που νικήσαμε και καλύψαμε τη διαφορά του πρώτου γύρου».

Για το εάν η νίκη επί του Παναθηναϊκού βοηθάει ψυχολογικά τον Ολυμπιακό, για τη συνέχεια στο Top 16: «Ήταν ένεση ψυχολογίας, αλλά η Ευρωλίγκα είναι πάρα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα. Το επίπεδο έχει ανέβει κατακόρυφα και πρέπει να κοιτάζεις μπροστά. Μπορεί κάποιος να πει ότι οι ήττες από τη Ζαλγκίρις και την Μπάμπεργκ ήταν απρόσμενες, αλλά έτσι είναι το Top 16 και μην ξεχνάμε πως η Ζαλγκίρις είναι πολύ ιστορική ομάδα, ενώ η Μπάμπεργκ παίζει από την αρχή της χρονιάς πολύ καλό μπάσκετ. Δεν υπάρχει εύκολο ή δύσκολο παιχνίδι, δεν υπάρχει ήττα εντός ή εκτός προγράμματος. Πρέπει να κοιτάς κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Για τον εκτός έδρας αγώνα τους με τη Ρεάλ Μαδρίτης: «Μπορεί πολλοί να λένε πως ένα παιχνίδι με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη έχεις το περιθώριο να το χάσεις, αλλά δεν είναι έτσι. Πάντα σε κάθε παιχνίδι θες τη νίκη για να έχεις το καλύτερο πλασάρισμα και να περάσεις στα προημιτελικά. Είτε είναι εντός έδρας είτε εκτός έδρας».

Για το πότε θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί: «Θέλω να βρίσκομαι στο παρκέ, αυτή είναι η δουλειά μου κι όχι να είμαι άπραγος. Όμως, ο προπονητής είναι εκείνος που θα κρίνει πότε θα είμαι έτοιμος. Η απόφαση ανήκει σε εκείνον. Εγώ δουλεύω με την ομάδα και το γυμναστή για να είμαι έτοιμος όταν χρειαστεί και να μπορώ να βοηθήσω όταν θα κληθώ να προσφέρω».