Η ώρα της επιστροφής του Κώστα Παπανικολάου στα Ευρωπαϊκά παρκέ έφτασε. Την Παρασκευή ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα στο ντεμπούτο του Παπανικολάου με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Ο διεθνής φόργουρντ μίλησε στο Diario  Sport για την αναμέτρηση με τους Καταλανούς, την θητεία του στο ΝΒΑ αλλά και για τους στόχους του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά τα όσα είπε

“Ήταν μία φανταστική χρονιά στηνΜπαρτσελόναόπου όλοι με μεταχειρίστηκαν υπέροχα. Οι συμπαίκτες μου, το κλαμπ, το προπονητική τιμ, η πόλη… Ήταν σπουδαία.

Συμφώνησα τους όρους με τονΟλυμπιακόκαι στη συνέχεια ο ατζέντης μου ενημέρωσε τηνΜπάρτσα. Τους πήρε λίγο χρόνο να αποφασίσουν αν θα με κρατήσουν ή όχι. Είχαν αυτή τη δυνατότητα. Τους είπα ότι αν είχε καμία βαρύτητα η άποψη μου, τότεθα προτιμούσα να πάω στον Ολυμπιακόγιατί θα με βοηθούσε καλύτερα να επιστρέψω στην Ευρώπη“.

Όσον αφορά στην απόφαση της Μπαρτσελόνα να τον αφήσει να παίξει στον Ολυμπιακό, είπε: “Είναι επαγγελματίες σε κάθε επίπεδο και μόνο λόγια ευγνωμοσύνης έχω να πω για το κλαμπ”.

Για τη θητεία του στο ΝΒΑ, ανέφερε: “Μπορώ μόνο να πω πως ήταν μίαυπέροχη εμπειρία. Έμαθα ένακαινούργιο στυλπαιχνιδιού και έζησα μία ζωή σεδιαφορετικό ρυθμό. Σίγουρα δεν ήταν όπως θα ήθελα. Ξεκίνησα καλά, αλλά μετά ήρθε ο τραυματισμός (Χιούστον) και μεταφέρθηκα στοΝτένβερόπως “κόπηκα” για οικονομικούς λόγους που είχαν να κάνουν με το σάλαρι καπ της ομάδας. Αυτό όμως είναι το ΝΒΑ“.