Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για πολλά στην κάμερα της bwin. Ο παίκτης του Ολυμπιακού μίλησε για την ομάδα, τον κορονοϊό, τη συμβίωση με τους εμβληματικούς αρχηγούς Σπανούλη και Πρίντεζη. Δεν έμεινε όμως, μόνο σε αυτά. Έστειλε και το απαραίτητο μήνυμα στον κόσμο της ομάδας, ζήτησε υπομονή και υποσχέθηκε ότι τα καλύτερα έρχονται. 

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Κώστας Παπανικολάου στην κάμερα της bwin:

Για τον Covid-19, την καραντίνα και την επόμενη μέρα: «Σίγουρα κάτι πρωτόγνωρο, κανείς δεν ήταν πρoετοιμασμένος για κάτι ανάλογο. Δόξα το θεό, το σπίτι μου ήταν γεμάτο. Είχε έρθει η οικογένειά μου από την Θεσσαλονίκη, οπότε είχα άτομα στο σπίτι και καθημερινή επικοινωνία και πράγματα να κάνουμε, για να περάσει λίγο πιο ευχάριστα ο χρόνος. Σίγουρα, είχαμε ένα κομμάτι προπόνησης που μας είχε στείλει ο γυμναστής της ομάδας και τα οποία δουλεύαμε συνήθως τα πρωινά μας. Παρ’ όλα αυτά ήταν μία πολύ δύσκολη περίοδος. Εμένα μ’ αρέσει να κάθομαι σπίτι, αλλά όταν στο επιβάλουνε είναι ακόμα πιο δύσκολο. Σιγά-σιγά το ξεπεράσαμε και έχουμε μπροστά μία νέα πραγματικότητα και βαδίζουμε σε αχαρτογράφητα νερά, καθώς δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί. Ο καθένας μας παίρνει τα μέτρα του και προφυλάσσεται, για να προστατέψει τον ίδιο και τους οικείους τους».

Για το αν η μεγάλη αποχή θα αφήσει… σημάδια στις ομάδες και τους παίκτες: «Δεν θα είναι σα να επιστρέφεις απλώς από ένα καλοκαίρι. Είναι μισός χρόνος χωρίς αγωνιστικό ρυθμό. Παρ’ όλο που προπονούμαστε, θα πάρει αρκετό καιρό στις ομάδες να προσαρμοστούν σ’ αυτό και να βγάλουν τα κομμάτια που θέλουνε οι προπονητές μέσα στο παρκέ».

Για το «Last Dance» και ποια δικιά του στιγμή θεωρεί ότι θα μπορούσε να γίνει ντοκιμαντέρ: «Ντοκιμαντέρ δε θα γίνει καμία. Το να ζω όμορφες στιγμές με τον Ολυμπιακό, όπως έχω ζήσει, μου φθάνει και μου περισσεύει. Επειδή για μένα είναι πάρα πολύ δυνατή η οικογενειακή σύνδεση που έχω και πιστεύω πως μια δεμένη και αγαπημένη οικογένεια είναι το πιο δυνατό πράγμα που μπορεί να έχει κάποιος στη ζωή του, ξεχωρίζω την αντίδραση του Τζόρνταν στο πρώτο πρωτάθλημα μετά τον θάνατο του πατέρα του και ο τρόπος που αντιμετώπισε, δείχνει το πως ένας αθλητής, ο οποίος κάνει πρωταθλητισμό, όταν μπαίνει στο παρκέ αφήνει την υπόλοιπη ζωή του απ’ έξω και συγκεντρώνεται στο να κάνει αυτό που πρέπει».

Για τη συμβίωσή του στην ομάδα με τους Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη: «Είχα την ευτυχία να συνεργάζομαι με τον Γιώργο (σ.σ.: Πρίντεζη) και τον Βασίλη (σ.σ.: Σπανούλη), όχι μόνο ένα χρόνο, αλλά πολλές σεζόν, να έχουμε επιτυχίες μαζί και να γνωρίσω τους ανθρώπους πίσω από τους αθλητές. Για μένα αυτό είναι το πιο σημαντικό και το πιο όμορφο σε όλη αυτή την ιστορία. Πέρα απ’ ότι έχουν καταφέρει στο αγωνιστικό κομμάτι, είναι δύο άνθρωποι της διπλανής πόρτας, της παρέας, της φιλίας και είναι αυτό που μας έχει “δέσει” και έχει φέρει όλες αυτές τις επιτυχίες».

Για το ποια στιγμή από την καριέρα του θα ήθελε να ζήσει ξανά: «Η απάντηση είναι πάρα πολύ εύκολη. Όλο τον τελικό του 2012, αν μπορούσα να το ξαναζήσω, δεν θα το σκεφτόμουνα».

Για το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο ενόψει της νέας σεζόν: «Υπομονή να έχετε όλοι, δεν ξέρω τι μπορεί να παρουσιαστεί απ’ όλες τις ομάδες. Ο κόσμος βλέπει ότι γίνεται μια πάρα πολύ σοβαρή προσπάθεια στον Ολυμπιακό, όπως όλα αυτά τα χρόνια. Όλα τα παιδιά είμαστε εδώ και δουλεύουμε για να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι και καλύτεροι τη νέα σεζόν. Υπομονή και τα καλύτερα έρχονται. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο πάντως».

 

H ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ