O Oλυμπιακός κατάφερε να φύγει νικητής από το Ζάγκρεμπ, ξεπερνώντας το “εμπόδιο” της Τσεντεβίτα με 70-83 στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής της Εuroleague.

Ένας από τους πρωταγωνιστές του αγώνα για τους “ερυθρόλευκους” ήταν ο Γιάννης Παπαπέτρου που με τους 16 πόντους που σημείωσε και τα 8 ριμπάουντ που μάζεψε βόηθησε την ομάδα του να καλύψει τις σημανικές απουσίες των Σπανούλη, Πρίντεζη και Γιανγκ. Ο Έλληνας φόργουορντ, μιλώντας μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού στη δημόσια τηλεόραση, τόνισε πως ο Ολυμπιακός οφείλει να κερδίζει κάθε παιχνίδι ανεξάρτητα από τις απουσίες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Ξέραμε από την αρχή τις απουσίες που θα είχαμε. Θέλαμε να παλέψουμε σε κάθε φάση και να είμαστε όλοι θετικοί. Παλέψαμε, φάνηκε κι από τα επιθετικά ριμπάουντ. Προσπαθήσαμε στην άμυνα και ήμασταν καλοί αν εξαιρέσουμε το πρώτο δεκάλεπτο. Ο προπονητής μας μας έπεισε να προσεγγίσουμε το παιχνίδι πρώτα από την άμυνα και αυτό μας βοήθησε να βρούμε ρυθμό στην επίθεση”.

Για τις απουσίες: “Είμαστε Ολυμπιακός. Θέλουμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι ανεξάρτητα από τις απουσίες που έχουμε. Είχαμε και την ατυχία με τον Ματ, ελπίζουμε να μην είναι κάτι σοβαρό και συνεχίζουμε”.

Για το ότι έπαιξε στην θέση “4”: “Νομίζω ότι στο σύγχρονο μπάσκετ δεν υπάρχουν θέσεις. Όταν είσαι παίκτης στην ηλικία μου θες να είσαι μέσα στο γήπεδο, όπου κι αν σε βάζει ο προπονητής, σε όποια θέση”.