Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Παρασκευή(18/12, 21.45) την Εφές Αναντολού στο ΣΕΦ για την 10η αγωνιστική των ομίλων της Euroleague.

Οι “ερυθρόλευκοι” έχουν εξασφαλίσει ήδη την πρώτη θέση στο Β ‘ Όμιλο, ωστόσο μόνο αδιάφοροι δεν θα εμφανιστούν στο αυριανό(18/12) παιχνίδι, καθώς όπως τόνισε και ο Γιάννης Παπαπέτρου στο περιθώριο της προπόνησης της Πέμπτης(17/12), οι πρωταθλητές Ελλάδας θέλουν να διατηρήσουν το αήττητο στην έδρα τους, ανεβάζοντας παράλληλα το ρεκόρ τους στο 9-1.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Δεν υπάρχει αδιάφορο ματς. Θέλεις να κερδίσεις κάθε παιχνίδι σαν παίκτης το έχουν τονίσει και οι προπονητές από την αρχή. Νομίζω ότι αν κερδίσουμε την Εφές θα είμαστε η μοναδική ομάδα που θα έχει κάνει το 9-1 στην πρώτη φάση. Είναι κάτι το οποίο θέλουμε και δεν μπορείς να χαλαρώσεις. Είναι θέμα εγωισμού καθώς κέρδισες εκτός έδρας της Εφές και θέλεις να κερδίσεις και στην έδρα σου. Να διατηρήσεις και το αήττητο στην έδρα σου στην πρώτη φάση”.

Για την παρουσία του κόσμου: “Εννοείται πως τους θέλουμε δίπλα μας. Είναι ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Υψηλού επιπέδου μπάσκετ. Πιστεύουμε ότι θα στηρίξει την ομάδα όπως πάντα κάνει και τι καλύτερο για τον κόσμο νομίζω και τις γιορτές να έρθει να δει ένα ωραίο παιχνίδι μπάσκετ”.

Για το τι θα πρέπει να προσέξουν στην Εφές: “Παίζουν πολύ στο τρανζίσιον, βάζοντας εύκολα καλάθια, νομίζω ότι θα προσεγγίσουμε αμυντικά το παιχνίδι όπως κάνουμε και σε κάθε παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε να σταματήσουμε τους κύριους παίκτες τους που σκοράρουν και κάνοντας αυτό μετά θα είμαστε ικανοί να νικήσουμε. Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε τι θα γίνει μετά από τη νίκη ή την ήττα. Και το αν η Εφές θα διαλέξει και τι κάνει. Αυτό νομίζω πιο πολύ ότι είναι για τον κόσμο και τους δημοσιογράφους. Εμείς θέλουμε να παίζουμε μπάσκετ και να προκρινόμαστε στην επόμενη φάση και να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι”.