Την πεποίθηση του πως ο Ολυμπιακός θα εμφανιστεί ακόμα πιο βελτιωμένος στο Τop-16 εξέφρασε ο Γιάννης Παπαπέτρου στις δηλώσεις του μετά την ήττα του Ολυμπιακού από την Εφές Αναντολού με 68-81 για την 10η αγωνιστική της Euroleague.

Ο Έλληνας φόργουορντ στάθηκε στην κακή άμυνα των “ερυθρολεύκων” στο παιχνίδι, εκφράζοντας πάντως την βεβαιότητα του για την βελτίωση της ομάδας στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Aναλυτικά όσα δήλωσε:

“Δεν ακολουθήσαμε το πλάνο μας, δεχθήκαμε 81 πόντους μέσα στην έδρα μας. Χάσαμε το παιχνίδι. Προκριθήκαμε στο Top 16. Σίγουρα, θα βελτιωθούμε στην επόμενη φάση. Νομίζω κάναμε πολλά λάθη με την Εφές Αναντόλου και τα πληρώσαμε. Η Εφές έπαιξε καλό μπάσκετ, είχε πλάνο. Εάν εξαιρέσεις αυτό το ματς είχαμε καλή εικόνα στην πρώτη φάση. Σηκώνουμε κεφάλι, θα δουλέψουμε τα λάθη μας. Κοιτάμε μπροστά. Θα πρέπει να προσεγγίσουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Το σημαντικό είναι να έχουμε υγεία και να είμαστε όλοι μαζί”.

Για τον όμιλο του Ολυμπιακού στο Τop-16: “Η άμυνά μας θα μας δώσει τις νίκες στο Top 16. Όταν παίζουμε καλή άμυνα τις περισσότερες φορές κερδίζουμε. Από εκεί ξεκινάμε κι εκεί τελειώνουμε. Το τι έχει συμβεί τα προηγούμενα χρόνια κρατάει την ιστορία για τα επόμενα. Από εγωισμό θα θέλουμε να παίζουμε καλό μπάσκετ και να κερδίζουμε. Και την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης, από την οποία χάσαμε τον τελικό της Ευρωλίγκας. Ο κόουτς προσπαθεί να ξυπνήσει την ομάδα όταν δεν παίζει καλό μπάσκετ. Θέλαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι, είναι λογικό να είναι νευριασμένος. Θα κοιτάξουμε μπροστά. Τελειώσαμε με 8-2. Δεν είναι και τόσο άσχημα”.