Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για την πρώτη του υποχρέωση στην Ευρωλίγκα, η οποία τον βρίσκει να υποδέχεται στο Κλειστό «Δύο Αοράκια» την Τσεντεβίτα (15/10, 21:45). Ο Ιωάννης Παπαπέτρου, αναμένεται να έχει πιο ενεργό ρόλο στο rotation των «ερυθρολεύκων» και αναφέρθηκε στην νέα περιπέτεια που ξεκινά για την ομάδα του. Ο Έλληνας φόργουορντ, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής για το ανανεωμένο σύνολο του Γιάννη Σφαιρόπουλου, τη διαρκή επιτυχία του Ολυμπιακού στη διοργάνωση και τους φετινούς του στόχους.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

Για το πόσο βοηθάει να έχεις εμπειρία: «Πιστεύω πως σου δίνει αυτοπεποίθηση. Σε βοηθάει να διαβάζεις κατάστασεις στα παιχνίδια και να λειτουργείς βάσει των εμπειριών σου. Πιστεύω πως τα δύο χρόνια που έχω περάσει εδώ, θα με βοηθήσουν να βελτιώσω το παιχνίδι μου και να είμαι έτοιμος αυτή την χρονιά». 

Για τους νέους παίκτες του Ολυμπιακού: «Οσοι ήρθαν στην ομάδα, ήρθαν για έναν λόγο: να συνεχίσει ο Ολυμπιακός να παίζει το ίδιο μπάσκετ με τα τελευταία χρόνια και να συνεχίσουμε την παράδοση. Ολοι, γκαρντ και ψηλοί, είναι καλά παιδιά και καλοί παίκτες. Πιστεύω πως θα δώσουν ενέργεια και θα παίξουν καλή άμυνα, όπως όλοι θέλουμε….» 

Για τη «συνταγή» της επιτυχίας: «Οπως λέει ο κόουτς, όταν κάτι έχει επιτυχία και δουλεύει για εσένα, δεν θες να το αλλάξεις και συνεχίζεις να το κάνεις μέχρι να σε σταματήσουν. Πιστεύω πως τα τελευταία δύο χρόνια η συνταγή είναι ίδια. Αρχίζουμε το παιχνίδι από την άμυνα.  Από την καλή μας άμυνα βρίσκουμε ενέργεια, τρέχουμε στον αιφνιδιασμό και σημειώνουμε εύκολα καλάθια. Ετσι παίζουμε, σκληρά κι επιθετικά στην άμυνα. Πιστεύω πως αυτήν την συνταγή και αυτόν χαρακτήρα θα έχουμε και φέτος». 

Για την κανονική περίοδο της Euroleague: «Πιστεύω πως είναι δυνατή. Κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο. Στην Ευρωλίγκα δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Δεν πρέπει να υποτιμάς καμία ομάδα. Είμαστε σε έναν δύσκολο Ομιλο, αλλά την ίδια στιγμή θα παλέψουμε σε κάθε παιχνίδι για να προκριθούμε στο Top 16». 

Για τους στόχους του Ολυμπιακού: «Θέλουμε να δουλέψουμε σκληρά. Αυτή την περίοδο του χρόνου  πρέπει να βελτιωθούμε, να βρούμε την χημεία μας και να παίξουμε καλύτερα ως ομάδα. Οταν παίζεις σε μεγάλες ομάδες, οι προσδοκίες είναι πάντα υψηλές. Οι φίλαθλοι, οι πρόεδροι, η διοίκηση και οι προπονητές θέλουν να νικάς σε κάθε παιχνίδι. Μαθαίνεις να παίζεις κάτω από αυτή την πίεση και να ανταποκρίνεσαι. Νιώθω πως αν γινόμαστε καλύτεροι και βελτιωνόμαστε καθημερινά, τότε θα είμαστε έτοιμοι για όταν έρθουν τα μεγάλα παιχνίδια».