Στην ήττα του Ολυμπιακού στην Πόλη από την Fenerbahce με 94-80 αναφέρθηκε ο Χρήστος Παππάς, ο οποίος αντικατέστησε τον Γιώργο Μπαρτζώκα που αποβλήθηκε στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης στον πάγκο των «ερυθρόλευκων».

Ο Έλληνας τεχνικός έδωσε τόσο τα συγχαρητήριά του στους Τούρκους για την επιτυχία τους, ενώ τόνισε πως η ομάδα του δεν ανταποκρίθηκε στις προκλήσεις του ματς.

Aναλυτικά όσα ανέφερε:

«Πρώτα από όλα συγχαρητήρια στην Φενέρμπαχτσε για τη νίκη της. Έπαιξε πολύ καλά, ειδικά αμυντικά. Μας έβαλαν μεγάλη πίεση στην επίθεσή μας, έπαιξαν σκληρά στην άμυνα και άξιζαν τη νίκη.
Θεωρώ πως η ομάδα μας δεν ανταποκρίθηκε στην πρόκληση γενικότερα.

Ήμασταν πιο αργοί και δεν παίξαμε με τόση σκληράδα όση έπρεπε για ένα εκτός έδρας παιχνίδι. Τα 15/29 τρίποντα της αντιπάλου μας το αποδεικνύουν αυτό. Επίσης, σκοραραν πολλούς πόντους στο transition από λάθη μας. Κάναμε 16 λάθη».

 

Από μεριάς του, ο Hassan Martin τόνισε πως η ήττα στην Τουρκία δεν προήλθε ελέω κάποιας τεχνικής προσέγγισης αλλά ήταν θέμα ενέργειας, με τους γηπεδούχους να είναι πιο ενεργητικοί από τους Πειραιώτες.

 

Aναλυτικά όσα ανέφερε:

«Δεν καταφέραμε να βρούμε ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο, μπόρεσαν εκείνοι να το κάνουν και ουσιαστικά χάσαμε γιατί δεν μπορέσαμε να ακολουθήσουμε τον ρυθμό που έδωσε στο παιχνίδι η Φενέρμπαχτσε.
Θα μπορούσαμε να είμαστε δυνατοί, πιο επιθετικοί. Τους αφήσαμε να πάρουν το πάνω χέρι. Είχαν κίνητρο να μας κερδίσουν και ο κόσμος τους το ενίσχυσε αυτό.
Δεν ήταν θέμα τακτικής, ήταν θέμα ενέργειας».