Ο Ντέιβιντ Μπλατ με τον ερχομό του στον Πειραιά έπρεπε να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι με τους ξένους που έχουν ακόμα εκκρεμότητες με το συμβόλαιό τους. Ενας από αυτούς ήταν και ο Τζαμέλ ΜακΛίν. Ο Αμερικανός σέντερ το καλοκαίρι του 2017 υπέγραψε για 1+1 χρόνια με τους “ερυθρόλευκους”, οι οποίοι είχαν δικαίωμα ως τις 30 Ιουνίου να τον αποδεσμεύσουν, όπως κι έπραξαν. Ο 30χρονος σέντερ δεν είχε θέση στα πλάνα του Ντέιβιντ Μπλατ για τον Ολυμπιακό της νέας αγωνιστικής περιόδου και πλέον αναζητά τον νέο σταθμό της καριέρας του, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Μπράιαν Ρόμπερτς.

Μάλιστα την ανακοίνωση της αποχώρησης του 30χρονου σέντερ την έκανε ο μάνατζερ του Αμερικανού στο twitter αναφέροντας: Πως οι ερυθρόλευκοι έκαναν χρήση του opt out που προέβλεπε το συμβόλαιο, με αποτέλεσμα ο παίκτης να μείνει ελεύθερος αναζητώντας το νέο σταθμό της καριέρας του.

Σε 32 ματς στην Ευρωλίγκα, ο ΜακΛίν κατέγραψε κατά μέσο όρο 8.7 πόντους, 4.7 ριμπάουντ και 1 ασίστ, έχοντας, όμως, αρκετά… σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του.